Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin, “26 Nisan’da sandığa gidip oyumuzu kullanmak, çözüme ve barışa inanan toplumun iç konularında gerçekten bağımsız, demokratik bir toplum lideri seçmek bu ülkede çocuklarımıza olan borcumuzdur” dedi.

Besim tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yönetim kurulu toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdiklerini ve konuyla ilgili hassasiyetlerini toplumla paylaşma gereği duyduklarını belirtti.

Besim, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin tarihinin her döneminde sağlığın yanında, toplum sorunlarına da duyarlı olup, katkı sağladığını ve çözüm önerileri getirerek toplumun önünü açmaya çalıştığını kaydetti.

Kıbrıs sorununun, Kıbrıslı Türkleri dünyadan izole ettiğini, yaşamın her alanında ekonomik, bilimsel ve sosyal anlamda “yalnızlığa mahkum kıldığını” belirten Besim, Kıbrıs’ta barış ve çözümün olmayışının, çeşitli sorunlar yarattığını ifade etti.

Besim, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İşte bu gerçeklerin de ışığında biz, bu hafta sonu seçilecek Cumhurbaşkanımızın, barışı ve çözümü yürekten destekleyen, bu konuda çalışan bir cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz. Toplumun dünya ile bütünleşmesi için önünü açan bir Cumhurbaşkanı. Görüşme masasında dünyaya Kıbrıslı Türklerin gülen yüzüyle gülümseyen, toplumun prestiji dünyalı bir cumhurbaşkanı istiyoruz. 26 Nisan’da sandığa gidip oyumuzu kullanmak, çözüme ve barışa inanan toplumun iç konularında gerçekten bağımsız, demokratik bir toplum lideri seçmek bu ülkede çocuklarımıza olan borcumuzdur.”