Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Dt. Filiz Besim, KKTC’de en üst düzeyde hizmet veren Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin fiziki alt yapısının şu anki yükü kaldıracak durumda olmadığını kaydederek, ülkenin acilen üçüncü basamak bir hastaneye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Besim, “En ileri ameliyatların yapıldığı, teşhislerin konduğu, bünyesinde çok önemli bir sağlıkçı ordusunu barındıran bu hastane maalesef alt yapısındaki yetersizlikler nedeniyle hem sağlıkçılar, hem de hastalar için çoğu zaman mutsuzluk ve başarısızlık kaynağı olabilmektedir” dedi.

Filiz Besim yazılı bir açıklama yaparak, 36’ncı yaşını kutlayan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

HASTANEDE BİNİN ÜZERİNDE PERSONEL ÇALIŞIYOR

Besim, hastanede 139 uzman hekimin, 11 asistan hekimin ve 403 hemşirenin görev yaptığını, 794 olan personel sayısının temizlik, güvenlik gibi özel hizmet alınan sektörlerle beraber bin 34’e yükseldiğini söyledi.

Hastanedeki servislerin koğuş sisteminin çağdaş ve insani olmaktan uzak olduğunu  savunan Filiz Besim, yoğun bakımın, ameliyathanelerin çağdaş hastane şartlarını karşılamakta zorlandığını kaydetti.

“ACİLEN YENİ BİR ÜÇÜNCÜ BASAMAK HASTANEYE İHTİYAÇ VAR”

“Acil servis de olması gerektiği gibi değil” diyen Filiz Besim şöyle devam etti:

“Biz Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun 36’ncı yaşını doldurduğu bu günlerde, hem bu anlamlı günü toplumumuzla anmak, hem de Kuzey Kıbrıs’ın acilen yeni bir üçüncü basamak hastaneye ihtiyacı olduğunu yetkililere hatırlatmak istedik. Elbette ki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi uygun bir restorasyonla yine tarihi misyonuna layık bir şekilde sağlık hizmeti vermeye devam etmelidir.”