Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Filiz Besim, yasaların uygulanmaması nedeniyle sağlıkta kaos yaşandığını savundu.

Besim, “Yürütmenin başında olan kişilerden birisinin Anayasa Mahkemesi’nin kararını uygularsam ortaya kaos çıkar’’ demesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Filiz Besim, konuyla ilgili açıklamasında, Sağlık Bakanı’nın  açıklamasını kınadıklarını belirterek, "Eğer bu durumu çözüp, hekimlik mesleğini mahkemelerde sürünmekten kurtaramayacaksanız, hemen istifa edin’’ ifadelerin kullandı.

Besim, hekimlerin, uygulanabilecek bir yasaya, özlük haklarına ve çalışma şartlarına kavuşturulmadıkları için sağlıkta tam bir kaos yaşandığını iddia etti. Filiz Besim, yasasızlık ve denetimsizliğin  hekimlik mesleğinin prestijini ciddi şekilde sarstığını savundu.

Filiz Besim “Ülkemizde sağlıkta yıllardır, son zamanlarda ise yaşamın tüm alanlarında yaşanan kaos, tüm halkı, biz hekimleri ve hastaları bıktırmış ve yıldırmıştır. Devlet olmak, hukuk devleti olmak yasalarla yönetilmektir” dedi.

Besim, 2011’de Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar doğrultusunda kamu hizmeti veren birçok hekimin gayri yasal çalışır duruma düştüğünü belirterek, yürütmenin görevinin yasaları uygulamak, uygulanmayacak yasaları düzenleyip Anayasa’ya uygun hale getirmek olduğunu ifade etti.