Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) 10 Eylül’de gerçekleşen olağan genel kurulunda yönetim organlarına seçilenler arasında görev dağılımı yapıldı.

BES’ten yapılan açıklamaya göre Mustafa Yalınkaya başkanlığındaki Yönetim Kurulu’nda Sekreterlik görevine Serkan Gölcük, Veznedarlığa Mithat Arsu seçilirken, faal üyeler şu isimlerden oluştu:

 “Fehim Şemmedi, Ayhan Kalaycılar, Fatoş Anter, Elif Numan, Ali Ateş, İbrahim Bulutbeyaz, Ecevit İnançoğlu, Ali Doymuş, Kemal Uygun.”
Denetleme Kurulu Başkanı Bora Ernaz olurken kurul üyeliğine Ecvet Orhon ve Toykan Özdamar getirildi.

Disiplin Kurulu Başkanlığı’na Şebnem D. Özkibar seçilirken kurul üyeleri Hüseyin Kaymaklılı ve Ahmet Demiray olarak belirlendi.
Komiteler ise şu şekilde oluştu:

“Sosyal İşler ve Sağlık Komitesi: Ali Ateş, Ecevit İnançoğlu, Ali Doymuş; Dış İlişkiler, Eğitim ve Halkla İlişkiler Komitesi: Fatoş Anter, Toykan Özdamar, Elif Numan; Örgütlenme Komitesi: Kemal Uygun, Ayhan Kalaycılar, Bora Ernaz, İbrahim Bulutbeyaz, Hüseyin Kaymaklılı; Toplu İş Sözleşmesi Komitesi: Ali Ateş, İbrahim Bulutbeyaz, Bora Ernaz, Ahmet Demiray, Kemal Uygun, Fatoş Anter, Elif Numan, Mithat Arsu”

“SÜRDÜRÜLEBİLKİR YAPI İÇİN…”

BES’ten yapılan açıklamada “Yeni dönem olarak adlandırdığımız bu süreçte inanıyoruz ki sendikamıza bağlı olan belediyelerin başkanları ile de belediyelerimizin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için iş bilirlikleri yapma şansını yakalayacağız” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Herkes tarafından bilinmelidir ki, belediyelerimizin içerisinde bulunduğu bu sorunlu durum, belediyelerimizdeki örgütlü sendikalar, belediye başkanları ve merkezi hükümetler arasında çözümlenebilecek düzeydedir. Bizler bu aşamada taraflarca ortaya konacak niyetin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü belediyelerimizi bu durumlara düşüren zihniyet ve de kişiler bilinmektedir. Tarafların ortaya koyacağı niyet eğer hak, hukuk ve adalet ise, biz sendika olarak her türlü işbirliğine hazırız.”