Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı ivedilikle riski yüksek olan işyerlerinde çalışan işçilerin sağlığını ve iş güvenliğini sağlamaya, işyerinde doğabilecek iş kazası gibi her türlü riske karşı gerekli tedbirleri almaya, bu husustaki şartları yerine getirmeyen özel sektörü cezalandırmaya ve ağır bedeller ödeten güvencesiz ve adaletsiz çalışma şartlarını düzeltmeye çağırdı.

BES Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya, yaptığı açıklamada, Bakanlığın, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili iş yerlerini güvenli hale getirmek için yapılacak yasal düzenlemelere sendika olarak katkı koymaya hazır olduklarını açıkladı.

Yalınkaya, “Özel sektörde sendikalaşmanın önemi geçtiğimiz günlerde yaşanan iş kazasında hayatını kaybeden işçi arkadaşımız maalesef diğer özel sektör çalışanları gibi sendikasız, güvencesiz ve birçok sosyal haklardan mahrum çalışmakta idi. Hayatını kaybeden emekçimiz sendikalı olsa emniyet tedbirsiz çalışmaya zorlanamayacak ve şu an hayatta olacaktı” dedi.