UBP Milletvekili ve Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, ülkeyi yönetenlerin halka büyük bir özür borcu olduğunu söyledi. “Ülkeyi yönetenlerin bir değil binlerce özür borcu vardır. Zam yapmayacağız dediler zam yaptılar. Muhalefetteyken ne dedilerse tam tersini yapıyorlar” diyen Sucuoğlu, şimdi hükümette olanların muhalefetteyken sağlıktan ücret almayacaklarını söylediklerini ancak şimdi ise tam tersini yaptıklarını belirtti. 

KKTC’nin, bet ofislerinde dünya rekorunu elinde tuttuğunu kaydeden Sucuoğlu, “Her 3 bin 200 KKTC vatandaşına 1 bet ofisi düşüyor bu ülkede” dedi. DP-UG’deki istifa krizini de değerlendiren Sucuoğlu, bu huzursuzluğun iletişimsizlikten kaynaklandığını kaydetti.Faiz Sucuoğlu ayrıca, bet ofislerinin topluma çok ciddi boyutta zarar verdiğine dikkati çekti.UBP Milletvekili ve Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle: 

“MUHALEFETTE BAŞKA, HÜKÜMETTE BAŞKA” 

“Ülkeyi yönetenlerin bir değil binlerce özür borcu vardır. Zam yapmayacağız dediler zam yaptılar. Muhalefetteyken ne dedilerse tam tersini yapıyorlar. Sağlıkta ücret almayacağız dediler ki, o zaman yanılmıyorsam UBP döneminde 5 veya 10 TL alınıyordu. Şuanda insan başı 30 TL alıyorlar. Muhalefetteyken ne dedilerse tam tersini yapıyorlar. 

“YÜZMEYEN GEMİYİ YÜZDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR” 

Tam anlamıyla çaresiz, tam anlamıyla zavallı durumda bir hükümet izliyoruz şuanda. Kendi iç sorunlarıyla boğulmuş vaziyette, halkı tamamen unutmuş biz nasıl bu işi biraz daha götürebiliriz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar en azından hükümette kalalım da kendi adaylarımız biraz bu konuda daha nemalansın veya birazcık daha avantaj sağlasın düşüncesiyle yüzmeyen gemiyi yüzdürmeye çalışıyorlar. 

“DP-UG’DEKİ İSTİFALAR İLETİŞİMSİZLİKTEN” 

DP-UG’deki huzursuzluğun yeni bir huzursuzluk olmadığını biliyoruz. Gördüğüm kadarıyla iletişimsizlik. Siz bir bakanı görevden alacaksınız, bakanın haberi yok, ailesiyle birlikte yurtdışında. Bunun etik gereği bir telefon açıp ‘arkadaşlar böyle böyle bir durum vardır. Bu bir bayrak yarışıdır. Hizmetleriniz için teşekkür ederiz. Ama bundan sonraki aşamada başka bir milletvekili arkadaşı yeni bakan olarak görevlendiriyoruz’ şeklinde bir açıklama yapmaktır. En azından bir açıklamada, bir bilgilendirmede bulunması gerekirdi. İşte bu kopukluk, iletişimsizlik buraya kadar olayı getirdi ve istifaları ile gündeme geldi. 

“ÜLKEDE 87 BET OFİSİ VAR” 

Bet ofislerinde maalesef dünya rekorunu elimizde tutuyoruz şuanda. Şöyle ki; Her 3 bin 200 KKTC vatandaşına 1 bet ofisi düşüyor bu ülkede. Maalesef bu bet ofisleri ailelerin parçalanmasına neden oluyor. İnsanların günlük kazancını, eve giderken,‘aman 3 kuruşu 5 kuruş yapayım’ düşüncesiyle gidip o 3 kuruşu da kaybettiği, hemen hemen neredeyse her köşe başına açılmış ve bana göre topluma çok ciddi boyutta zarar veren bir süreç.Şuanda Lefkoşa’da 34, Gazimağusa’da 21, Girne’de 20,Güzelyurt’ta 9 ve İskele’de 3 olmak üzere toplam 87 bet ofisi var. İşte ülkenin geldiği durum bu.”