Beyarmudu Belediyesi, Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nin bir kısmı olan Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin inşası için sözleşme imzaladı.

Beyarmudu Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Hasan Şah Trading Limited ile imzalanan sözleşmeyle, Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nin II etabı  olan  Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin, çevre düzenlemesi ve mefruşatı hariç 792 bin TL’lik finansmanı, Beyarmudu Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti tarafından karşılanacak. Altı ay içerisinde tamamlanması öngörülen Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin 30 kişilik çocuk grubuna hitap edeceği ifade edildi.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, yaptığı açıklamada, Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nin III. Etabı olarak, Yaşlı Dayanışma Merkezi(Yaşı Bakım Evi), Festival ve Açık Pazar alanı; basketbol, tenis sahası ve bu spor faaliyetlere hizmet edecek bay-bayan-engelli soyunma odalarının inşa edileceğini kaydetti.

Edip, Güney Mesarya  Sosyal Tesisleri’nin; Sosyal/Kültürel Aktivite Merkezi, Yaşlılara Yönelik Gündüzlü Aktivite Merkezi, Çocuk Aktivite Merkezi ve Festival/Açık Pazar Alanı olarak dört ana hedefe hizmet vereceğini kaydetti.