Nadire Bahadi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ülke gençlerini saran uyuşturucu illetine karşı mücadelesini havaalanı ve limanlardan sonra sınır kapılarında da kontrolleri sıklaştırarak sürdürüyor. Narkotik ekipler, uyuşturucu madde bulma konusunda eğitim alan Narkotik dedektör köpekleri ile birlikte dün akşam ülke genelindeki kara giriş kapılarında uyuşturucu avına çıktı. 17:00- 19:00 saatleri arasında düzenlenen kontrollerde araçlarda Narkotik ekipler dedektör köpek yardımı ile aramalar yaptı.

4 gram Hint Keneviri

Mağusa bölgesine bağlı Akyar Kara Giriş Kapısı ve Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’nda Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli çok sayıda polis arama gerçekleştirdi. Ülke genelinde 100 araç ve 50 yaya üzerinde arama yapılırken, Beyarmudu Kara Giriş Kapısı, Akyar Kara Giriş Kapısı’nda Güney’den Kuzey’e geçen çok sayıda araç hem polis ekipleri hem de Narkotik dedektör köpeği tarafından didik didik arandı. Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, yapılan kontrollerde Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’nda Güney’den Kuzey’e geçen 1 şahsın üzerinde 4 gram Hint Keneviri türü uyuşturucu madde bulundu.

Vatandaş memnun

Gün geçtikçe önüne geçilemez halde artan uyuşturucu suçlarını yakından takip ederek ülke gençleri adına üzüntü duyduklarını ifade eden bazı vatandaşlar, yapılan kontrollerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ülkede uyuşturucu kullanımının artmasındaki sebebin yurt dışı ve güneyden ithal edilmesi olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, kontrollerin sıklaştırılarak ülke gençlerinin bu tehlikeden uzak tutulabileceğini kaydetti.