Deniz Abidin

Beyarmudu Köyü sakinlerinden Güray Kafa, Rum polisinin köy içinde devriye gezerek, Türk dükkanlarından alışveriş yapan Rumları tespit ederek ceza kestiğini belirtti. Kafa, Rum Polisi’nin Rum vatandaşları korkutmak istediğini, Türk dükkanlarından alışveriş yapılmasını engelleme girişimine başladığını söyledi.
Güray Kafa, Beyarmudu Kooperatifini bir şebekenin dolandırdığını belirterek, bunun bedelinin köylüye ödetilmek istendiğini söyledi. 20 yıldır komisyonun seçilmediğini ifade eden Güray Kafa, “yetkililer neden kooperatife el atmıyor? diye sordu. 

Beyarmudu Köyü’nde yaşayan ve geçimini hayvancılık yaparak sağlayan Güray Kafa isimli bir vatandaş gazetemize ulaşarak Köy içinde yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Güray Kafa isimli vatandaş, Rum sivil polisinin köy içinde devriye gezerek, Türk dükkanlarından alışveriş yapan Rumları tespit ederek ceza kestiğini belirtti. Kıbrıs’ta çözülmesi gereken çok sorun olduğuna işaret eden Kafa, “Rum İçişleri Bakanı’nın gündem konusu Pileli Türkler mi?” diye sordu. Kafa, Rum Polisi’nin Rum vatandaşları korkutarak Türk dükkanlarından alışveriş yapılmasını engelleme girişimine başladığını söyleyerek, başka konular gündemdeyken, örneğin, annesi Kıbrıslı Türk, babası Türkiye vatandaşı olan çocuklara Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği vermediğini hatırlattı ve bütün konular bitmiş gibi Pileli Türklerle uğraşıldığını kaydetti. Güray Kafa, Rum polisinin halkı sürekli rahatsız ettiğinden şikayet ederek, köyün içinde iki arabanın sürekli devriye gezdiğini söyledi. Kafa, “Güven yaratıcı önlem dedikleri bu mu?” diye sordu.

Kafa: Kooperatifin bedeli köylüye ödetilmek isteniyor

Güray Kafa, Beyarmudu Kooperatifini bir şebekenin dolandırdığını belirterek, bunun bedelinin köylüye ödetilmek istendiğini söyledi. 20 yıldır komisyonun seçilmediğini ifade eden Güray Kafa, kanunsuz olarak 15 trilyon liranın çalındığına dikkat çekerek, bunun hırsızlık olduğunu, sahte belgelerle mahkemelerde süründüklerini belirtti. Kafa, “Geçersiz belgeleri mahkemeler nasıl tanıyabiliyor? diye sorarak, “örneğin Beyarmudu Kooperatifi bir senet getiriyor ve üzerinde imzalı bizim adımız yazıyor, bize nasıl imzalattığını bilemiyoruz, 1998 yılında sen bunu imzaladın deniliyor. Bu belgeler şimdi mi çıktı? Hükümetin açıklamasına göre, 6 yıldan sonraki belgeler geçersizdir. Yetkililer neden bu kooperatife bir el atmıyor? Burada çalınan bir para söz konusu. Kooperatif sekreteri ülkeyi terk etti, kaçtı. Şimdi İngiltere’de yaşıyor. Burada bir ayırımcılık var, herkese eşit davranılmıyor. Kanunlar herkese eşit olmalıdır” diye konuştu.