Kamuoyunda “Beyaz Kimlik” olarak da bilinen “Daimi İkamet İzni” harcı bin TL’ye düşürüldü. Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 50 indirim yapılan harç için 2 bin TL ödeniyordu.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, daimi ikamet izni başvurularının büyük çoğunluğunun asgari ücretle çalışan yabancılar tarafından yapıldığının göz önüne alındığını ve indirimle ilgili önerge hazırlanarak Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu kaydetti.

Bakanlığın bugün öğleden sonra yaptığı yazılı açıklamaya göre, Daimi İkamet İzni Yasası’na göre harcın yüzde 50’lik indirime tabi tutulması konusundaki önerge bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında onaylandı.

BEYAZ KİMLİK SAHİPLERİNİN HAKLARI KONUSUNDA YENİ BİR TOPLANTI

Bakanlık açıklamasında, beyaz kimlik sahiplerinin haklarının genişletilmesi amacıyla yarın İçişleri ve Çalışma Başkanlığı Müsteşarı başkanlığında tüm bakanlık müsteşarları ve ilgili daire müdürlerinin katılımıyla toplantı yapılacağı da duyuruldu.

Daimi İkamet İzni Yasası kapsamında beyaz kimlik sahiplerine tanınan hakların iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla, hangi yasa ve tüzüklerde  ne gibi değişiklikler yapılabileceği yönünde çalışmalar sürecek.

Beyaz kimlik sahipleri ile ilgili gerekli tüm yasal çalışmalar ve düzenlemeler, 1 Ocak 2017’ye kadar tamamlanacak.