Evrim Kamalı

Lefkoşa’da Ocak 2014 tarihinde yüzünü cam şişe ile çizdiği gerekçesi ile arkadaşı Vehbi Boğa’yı bıçaklayan sanık Hüseyin Soygazi Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi tarafından suçlu bulunup mahkûm edildi.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Esendağlı sanık lehine ve Aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini sanığın genç yaşta biri olmasını ve işlemiş olduğu suçun ardından polis teslim olmasını ve suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı sağladığından ötürü bu hususları aleyhinde hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Esendağlı sanığın aralarında çıkan tartışma neticesinde yüzüne cam bardakla vurduğu gerekçesi ile müştekiye bıçak sokarak ağır yaralamasını ise aleyhinde ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini söyledi. Kıdemli Yargıç sanığı işlemiş olduğu ağır yaralama, kanunsuz bıçak taşıma ve kullanma suçundan suçlu bulup mahkum ettiklerini ve 15 ay süre ile ceza evine gönderilmesine karar verdiklerini açıkladı.