Çiğdem Aydın

Lefkoşa’da geçtiğimiz gece yarısı, gençler arasında çıkan tartışmada 27 yaşındaki Gürsel Amcaoğlu’nu sol karın boşluğundan bıçaklayarak ağır yaralayan ve polis tarafından bulunamayan Uğur Kozkıran adlı sanığın, olaydan hemen sonra Ercan Havaalından uçağa binerek kaçtığı bildirildi.

Sanığın bir an önce yakalnmasını bekleyen Amcaoğlu’nun ailesi ise, bu duruma sert tepki gösterdi.

Diyalog muhabirinin polis basın subaylığından edindiği  bilgiye göre; meydana gelen olayın ardından bıçaklı saldırganın bulunması için harekete geçen ekipler önce kimlik tespitini yaptı. Ancak aradan geçen süre içinde Uğur Kozkıran ülkeyi terketmiş oldu. Kozkıran’ın Ercan Havalimanı’ndan çıkış yaptığı öğrenildi. 

Lefkoşa’da Osman Paşa Caddesi üzerinde iki grup arasında çıkan kavgada arkadaşı ile kavga ettikleri gerekçesi ile Uğur Kozkıran isimli bıçaklı saldırgan Gürsel Amcaoğlu’nu ve Amcaoğlunun arkadaşını bıçaklayarak olay yerinden kaçmıştı. 

Çıkan kavgada kol kısmından bıçakla yaralanan A.Y. isimli erkek şahıs yapılan müdahalenin ardından taburcu edilirken, sol karın boşluğundan aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanan Gürsel Amcaoğlu ameliyata alınarak müdahale edildi. Edinilen bilgiye göre Gürsel Amcaoğlu’nun hayati tehlikeyi atlattı. 

Öte yandan gençler arasında infiale neden olan bu olayla ilgili,  Polis Genel Müdürlüğünün “Suçluların Geri Verilmesi, Mahkeme İlamlarının Karşılıklı Tenfizi Ve Adli Yardımlaşma Yasası” kapsamında Türkiye’ye kaçtığı tespit edilen Uğur Kozan’nın iadesi veya orada yargılanması için bir girişim yapıp yapmayacağı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor.