Evrim Kamalı

Lefkoşa’da meydana gelen bıçaklama olayıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı Vedat Dinler olayla hiçbir bağlantısı olmadığını, olay gecesi kavgayı ayırmak için oraya gittiğini ve konu zinciri alarak arabasına sakladığını iddia etti.

Lefkoşa’da 27 Aralık tarihinde meydana gelen bıçaklama olayı ile ilgili olarak aranan 5 kişiden biri olan zanlı Vedat Dinler tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Emre Tosun bulguları aktardı. Tosun, zanlı Vedat Dinler’in Lefkoşa’da 27 Aralık tarihinde Ses Bar isimli eğlence yerinde meydana gelen ve konu işyerinde çalışan Eren Gözen’in bıçaklanması ile sonuçlanan olaydan ötürü arandığını söyledi. 

Zanlının Lefkoşa’da tespit edildiğinive aracında yapılan aramada olay gecesi kullanılan ve kamera görüntülerinde tespit edilen140 santim uzunluğunda çelik zincirin bulunduğunu söyleyen Tosun, zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

“Yurtdışına çıkmam lazım”

Polis şahadetinin ardında söz alan zanlı Vedat Dinler olayla hiçbir bağlantısı olmadığını, olay gecesi kavgayı ayırmak için oraya gittiğini ve konu zinciri alarak arabasına sakladığını söyledi. Dinler, ayrıca yurtdışına çıkması gerektiğini bu nedenle bu yasağın verilmesi durumda zorda kalacağını da belirtti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesine emir verdi.