Lapta'da faaliyet gösteren bir butik otelde yüksek sesle müzik dinlediği gerekçesi ile kendisini ikaz eden Ahmet Gülerman’ı bıçakla yaralayan Serhat Kolpan (E-22) iki gün tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru, 21 Ağustos tarihinde zanlının kiracı olarak kalmakta olduğu otelde yüksek sesle müzik dinlediği gerekçesi ile resepsiyon görevlisi Ahmet Gülerman tarafından uyarıldığını, uyarılan zanlı ile Gülerman arasında tartışma çıktığını söyledi. Polis, tartışma esnasında zanlının mutfak tezgâhı üzerinde duran bıçağı alıp Gülerman'a saldırdığını ve sol el avucunun yaralanmasına neden olduğunu ifade etti. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gülerman'ın tedavisinin tamamlandığını kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün polise giderek imza atması ve bir kefilin 20 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi.