Evrim Kamalı

Gönyeli’de Kuzey Sokak üzerinde sabaha karşı birlikte alkol içtiği arkadaşı Hüseyin Öngün’ü tasarrufunda bulundurduğu bıçakla yaralayan zanlı Ümit Ev, teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Polis Memuru Aygün Karagil, 21 Ağustos tarihinde saat 01.o0 sıralarında huzurda bulunan zanlı Ümit Ev’in 151 promil alkollü içki tesiri altında olduğu bir esnada, aralarında çıkan tartışma sonucu kendisine yumruk attığı gerekçesi ile Hüseyin Öngün’ü tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu bıçakla göğüs kısmından hafif şekilde yaraladığını söyledi. 

Olayda yaralanan Hüseyin Öngün’ün, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisini müteakip taburcu edildiğini belirten Karagil, meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi ve zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesine ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 20 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.