Abbas Elmas

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Serhat Özcü, zanlı Mehmet Şerif Yalçın’ın 8 Kasım tarihinde Girne’de meydana gelen “Kanunsuz bıçak tasarrufu”, “Yaralama” ve “Ciddi darp” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Söz konusu tarihte Girne’de faaliyet gösteren Cofee Time isimli işyerinde 5’er kişilik iki gurup arasında “Ters Baktıkları gerekçesiyle” çıkan kavgada zanlı Mehmet Şerif Yalçın’ın tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu bıçak ile Cem Ozan Baran’ı sırt ve diz kısmından, Ömer Kan’ı ise sağ el kısmından yaraladığını kaydetti.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, zanlının verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini ifade eden polis memuru, zanlının TC vatandaşı ve KKTC’de öğrenci statüsünde bulunduğuna dikkat çekerek, yargılanacağı güne kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına mahkeme veznesine 5 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yaması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti. Ulutekin ayrıca zanlının teminat şartlarını yerine getirememesi durumunda 3 ayı geçmeyecek bir sürede davalarının hazırlanarak yargılanmasına direktif verdi.