Evrim KAMALI

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Adli şubede görevli polis memuru Fuat Kurtulan olayla ilgili bulguları aktardı. Kurtulan, zanlıların 17 Ağustos saat 22.30 sıralarında meydana gelen kanunsuz bıçak tasarrufu, taşıma ve ciddi darp suçlarından methaldar olduklarını söyledi. Kurtulan, Mehmet Teke’nin aracı ile seyir halindeyken, tanımadığı bir aracın arkasından selektör yapıp yolunu kestiğini, plakasını alamadığı bu araçtan inen dört erkek şansın kendisini ciddi şekilde darp edip bıçak ile sağ bacağından yaraladığını söylemesi üzerine soruşturma başlattıklarını söyledi.

Başlatılan geniş çaplı soruşturmada zanlıların Mustafa Yabancı’ya ait GZ 196 plakalı araç ile Mehmet Teke’yi takip edip yaraladıkları tespit edildiğini söyleyen polis zanlılar Mehmet Hamuryudan, Mustafa Yabancı, Bülent Çolak ve Murat Yarıcı’nın mahkeme emri ile tutuklandığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve olayda kullanılan bıçağın aranmakta olduğunu belirten Kurtulan, dört zanlın tahkikatın salimen yürütülebilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından mahkemeden söz alan zanlılar 3 günlük tutukluluk süresine itiraz etti.

Yargıç Gökhan Asafoğluları talep edilen üç günün çok olduğuna değinerek zanlıların soruşturma maksadı ile 2 gün süre ile tutuklu kalmalarına emir verdi.