Gamze Baykur

Mağusa’da iki Nijerya uyruklu öğrenci arasında çıkan tartışmada kan aktı. Birbirlerini bıçakla yaralayan Musa Muaza Makorari ile Abubakar Adamu Dauda ise gözaltına alındı. “Kanunsuz bıçak taşıma”, “Yaralama” ve “Kavga” suçlarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Makorari ile Dauda tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

İlk önce tartıştılar, sonra birbirlerini yaraladılar…

Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, 21 Temmuz tarihinde Gülseren bölgesinde bulunan bir apartman önünde zanlı Musa Muaza Makorari’nin bir taraf, zanlı Abubakar Adamu Dauda’nın ise bir taraf olup aralarında sözlü tartışma çıktığını belirtti.

Çıkan tartışma esnasında zanlı Makorari’nin tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu toplam uzunluğu 31 cm olan sivri uçlu bıçağı zanlı Dauda’ya doğru salladığını ve sol koltuk altından bir kez yaraladığını belirten Karagil, zanlı Dauda’nın ise konu bıçağın üzerinde kırılması üzerine bıçağın metal kısmını alarak zanlı Makorari’yi sol omuzundan bir kez, boğazından iki kez ve sol omuz altından ise bir kez bıçakla yaraladığını açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Karagil, her iki zanlının da uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Musa Muaza Makorari ile Abubakar Adamu Dauda’nın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 7’şer bin TL nakdi teminat ödemelerine ve hafatada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.