Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı “hükümetin mazeret üretemeyeceğini, çare üretmek zorunda olduğunu” belirtti.

Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, CTP-UBP hükümetinin göreve geldiği günden beri mazeret üretmekten başka bir iş yapmadığını savundu.

Yasalara rağmen çalışanların ve emeklilerin 13.maaşlarını 20 gün geç ödeyen hükümetin şimdi de şubat ayı maaşlarının yarısını ödemek için çalışma başlattığını belirten Bıçaklı, mazeret olarak da bütçedeki sıkıntının gösterildiğini kaydetti.

Bıçaklı, “Aslında topluma farklı baskılar yaparak toplumun geleceğini başkalarına teslim etmek veya yok etmek için oynanan oyunlardan birini yine devreye koydular” iddiasında bulundu.

“Daha aylar önce yandaş sermayeye trilyonlarca lira vergi bağışlayan, Meclis’teki dört siyasi partiye trilyonlarca lira yardım yapan, örtülü ödeneklerin ve harcamalarına devam eden, daha düne kadar müdür, müsteşar atamalarına devam edenler ‘bugün ekonomik sıkıntı var bundan dolayı maaşların %50 sini ödeyeceğiz’ diyemez” ifadelerini kullanan Bıçaklı, çalışanlar ve emeklilerin maaşları devletten yardım olarak almadığını kaydetti.

Çalışanlara ve halka bu uygulamaları reva görenleri Türk-Sen  olarak kınadıklarını bildiren Bıçaklı, bu uygulamalara  karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.