Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, “limanların özelleştirilmesinin gündemde” olduğu açıklamaları üzerine hükümeti eleştirerek, hükümete; “Limanlar babanızdan miras mı kaldı?” diye sordu.

Bıçaklı, Türk-Sen olarak özelleştirmelere karşı her zaman karşı durduklarını ve bundan sonra da karşı durmaya devam edeceklerini belirterek, toplumu, halkın malı olan bu değerlere sahip çıkmaya çağırdı.

Arslan Bıçaklı yazılı açıklamasında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un önceki gün yaptığı açıklamada “Limanların özelleştirilmesinin gündemde olduğunu ve önceliğin de Mağusa Limanı’nda olduğunu” söylediğini ifade ederek, “hükümetin bu konuda her hangi bir kararı var mı?” diye sordu.

Bıçaklı, hükümette bulunan siyasi partilerin seçim döneminde halktan böyle bir yetki alıp almadığın da sorarak, şunları dile getirdi:

“Devlerin yani halkın malı olan bu değerleri satmak için hiçbir siyasinin yetkisi yoktur. Türk-Sen olarak özelleştirmelere karşı her zaman karşı durduk bundan sonra da karşı durmaya devam edeceğiz. Toplumun bütününde halkın malı olan bu değerlere sahip çıkmaya davet ediyoruz. Hiçbir siyasiye limanlar babalarından miras kalmadı.”