Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği heyeti, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Merkezi Cezaevi’ni ziyaret etti.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Asbaşkanı Dr. Sonuç Büyük başkanlığındaki heyet, Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem’le görüşerek, “cezaevinde uyuşturucu bulunduğuna dair” iddialar sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BİLMEM: “İDDİALAR DUYUMDAN İBARET”

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, mahkeme emri ile yapılan soruşturma çerçevesinde alınan ifadelerde, iddiaların sadece duyumdan ibaret olduğunun görüldüğünü belirtti.

Merkezi Cezaevi Yönetimi olarak bu tür iddiaları her zaman ciddiye aldıklarını ve sürekli denetimler gerçekleştirdiklerini, personelin de cezaevine uyuşturucu madde sokulmaması konusunda çok ciddi çalıştığını kaydeden Bilmem, böylesi bir durum tespit etmeleri durumunda gereken neyse yapılacağından kimsenin kuşkusu  olmamasını istedi.

Müdür Metin Bilmem, Merkezi Cezaevi’nde  Diego isimli narkotik köpeğin devreye girmesi ile denetim konusunda çok daha güçlü bir duruma geldiklerine dikkati çekti.

Kesin dayanağı olmayan iddialarla gardiyanların ve Cezaevi Yönetimi’nin şaibe altına sokulmasının doğru olmadığını, bunların cezaevi personeli üzerinde de ciddi olumsuzluklar yarattığını kaydeden Metin Bilmem, medyanın da bu konuda daha dikkatli davranması gerektiğini, basın mensuplarının herhangi bir konuda her zaman kendilerine ulaşabileceklerini belirtti.

Heyet daha sonra Merkezi Cezaevi’nin revir ve bazı bölümlerini gezerek  sıkıntılar hakkında bilgi aldı. Heyet, cezaevinde göreve başlayan Diego isimli narkotik köpeğin kaldığı bölüme  götürüldü.

Köpeğin sorumlusu Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği Başkanı Hüseyin Şen,  Diego ile yapılan denetimler hakkında heyet üyelerine bilgi verdi.

KARAOKÇU: “REHABİLİTASYON KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, göreve başladıklarından bu yana kurumlar arası işbirliğine büyük önem verdiklerini, bu çerçevede Merkezi Cezaevi’ne gerçekleştirdikleri ziyaretin çok yararlı geçtiğini kaydetti.

Merkezi Cezaevi yönetimi ile bu tür iddialar, işledikleri uyuşturucu suçları nedeniyle mahkum olan madde bağımlılarının tedavi ve rehabilitasyonu, ayrıca  gardiyanların eğitimi  konusunda işbirliği yönünde karar aldıklarına işaret eden Karaokçu, bu konuda geliştirecekleri proje ile en kısa sürede gerekli adımların atılacağını vurguladı.

Karaokçu, Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem’e, ziyaret konusundaki duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

BÜYÜK : “GEREKLİ GİRİŞİMLER YAPILACAK”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Asbaşkanı Dr. Sonuç Büyük de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Büyük, cezaevi ile ilgili iddialarda basının daha duyarlı olması gerektiğini ve Merkezi Cezaevi yönetiminden de görüş aldıktan sonra yayın yapmasının daha doğru bir yaklaşım olacağının altını çizdi.

Yaptıkları ziyarette diş ünitesi kurulmasına rağmen cezaevine henüz bir diş hekimi atanmamış olduğunu gördüklerini, ayrıca, sağlık hemşiresi bulunmaması nedeniyle ilaçların revirde görevli gardiyanlar tarafından hastalara verildiğini öğrendiklerini anlatan Sonuç,  gerek diş hekimi atanması,  gerekse hemşire görevlendirilmesi konusunda birlik olarak gerekli girişimleri yapacaklarını ifade etti.

Büyük, cezaevinde bulunan bağımlıların rehabilitasyonu konusunda Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Merkezi Cezaevi ile işbirliği halinde atılacak adımlara da her türlü desteği vereceklerini vurguladı.