Torbalı Belediyesi Dağcılık ve Doğa Yürüyüşleri Kulübü üyeleri, 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında, İzmir'deki bin 400 rakımlı Mahmut Dağı zirvesine Atatürk motifli dev bir Türk bayrağı astı.

Torbalı Belediyesi Dağcılık ve Doğa Yürüyüşleri Kulübü üyeleri, 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında anlamlı bir program düzenledi. Hafta sonu Kemalpaşa Dereköy'den yola çıkan 60 kişi, 12 kilometre boyunca Mahmut Dağını tırmandı. Bin 400 rakımlı zirveye ulaşan ekip, yanlarında getirdikleri 6 metre uzunluğunda 4 metre genişliğindeki Atatürk motifli Türk bayrağını zirvedeki yangın gözetleme kulesine astı. Ekip bu işlemin ardından anı ölümsüzleştirerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, bin 400 rakımlı zirveye ulaşan dağcılık kulübü üyelerini arayarak kutladı. Başkan Görmez, Torbalı farkıyla Atatürk'ü andıklarını belirterek "10 Kasım'da yas tutmak yerine farklı sosyal, kültürel, sportif etkinliklerle Atatürk'ü eserlerini anmanın daha anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle dağcılık kulübümüzü kutluyoruz" dedi.

Bin 400 rakımlı zirvede Atatürk motifli Türk bayrağı