Melin Dobran

Mehmet Yıldız, Abdulkadir Dilekçi, Derviş Oran ve Ömer Dilekçi, çalıştıkları Resi Market’in manav reyonundan bin TL değerinde meyve ve sebze çaldıkları, kasalarla aldıkları ürünleri market dışından bekleyen akrabaları Sait Dilekçi’nin aracına yükledikleri ve bu yolla hırsızlık yaptıkları iddiasıyla tutuklandı. Kamera kayıtlarında zanlıların eylemleri görülürken, şikâyet üzerine gözaltına alınan ve dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılan zanlılar araca yükleyip götürdükleri ürünlerin erimiş sebze ve meyve olduğunu öne sürdü.

Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Mehmet Yıldız, Abdulkadir Dilekçi, Derviş Oran, Ömer Dilekçi ve Sait Dilekçi’nin hırsızlık suçundan gözaltına alındıklarını belirterek, zanlıların 2016 Haziran ayı içerisinde Reis Süper Market içerisinde manav bölümünden sebze çaldıklarını söyledi. 

Meyve sebzeleri aldık, ama…

Polis, kamera kayıtlarında 4 zanlının çaldıklarını market dışında bekleyen Sait Dilekçi’ye verdiğini ve bu yolla hırsızlık yaptıklarını belirtti. Polis, ilk tespitlere göre zanlıların çaldığı sebze miktarının bin TL değerinde olduğunu ifade ederek, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Polis, zanlıların soruşturma aşamasında 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken söz hakkı verilen zanlılar hırsızlık yapmadıklarını öne sürerek, “araca yüklediğimiz ürünler erimiş sebze ve meyvelerdi” iddiasında bulundu.