Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin istikrar, refah ve demokrasisini hedef alan darbe girişimini güçlü bir şekilde kınadıklarını belirtti.

TC Başbakan Binali Yıldırım da, 15 Temmuz'da gerçekleşen menhus darbe girişimi karşısında KKTC devletinin ve Kıbrıs Türk halkının sergilediği dayanışmayı takdirle karşıladığını ifade ederek, Türkiye'nin KKTC’ye her konudaki desteğinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Başbakanı Yıldırım ile Çankaya Köşkü’nde görüştü.

AA’nın TC Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre görüşmede Akıncı, Kıbrıs Türkü’nün, hain darbe girişimini kararlı ve cesur tavrıyla engelleyen Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin istikrar, refah ve demokrasisini hedef alan bu menfur girişimi güçlü bir şekilde kınadıklarını belirtti.

Başbakan Yıldırım da Akıncı’ya, 15 Temmuz’da gerçekleşen menhus darbe girişimi karşısında KKTC devletinin ve Kıbrıs Türk halkının sergilediği dayanışmayı takdirle karşıladığını ifade ederek, Türkiye'nin KKTC’ye her konudaki desteğinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini dile getirdi.

Ada'daki müzakerelerde gelinen son aşamanın ele alındığı görüşmede, Yıldırım, mevcut müzakere sürecinin, Ada’da adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm için son fırsat teşkil ettiğini, Türkiye'nin Kıbrıs Türkünün güvenlik kaygılarını giderecek, siyasi eşitliğini ve meşru haklarını teminat altına alacak bir çözümü desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Görüşmede ayrıca, önümüzdeki dönemde Türkiye ile KKTC arasındaki işbirliğinin daha da ilerletilmesi için atılacak adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu çerçevede, Yıldırım ve Akıncı, iki ülke arasındaki mevcut işbirliği projelerini ilerletmek ve yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam etme konusunda mutabık kaldı.