Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın ilk yurt dışı ziyaretini yapacağı yarınki günübirlik KKTC ziyaretinin programı belli oldu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ı Ercan Havalimanı'nda resmi törenle karşılayacak.

Başbakanlık’tan alınan bilgiye göre, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım özel uçakla yarın saat 10.30'da Ercan Havalimanı'na gelecek. Yıldırım resmi törenle karşılanacak, ardından temaslarına başlayacak.

Yıldırım, saat 13.20'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Meclis Başkanı Sibel Siber de, Türkiye Başbakanı Yıldırım'ı saat 15.00'te kabul edecek.

Yıldırım saat 16.00'da ise Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Başbakanlık'ta bir araya gelecek. Başbakanlar baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçecek.

Türkiye Başbakanı Yıldırım'ın temaslarını tamamlamasının ardından saat 17.20’de KKTC'den ayrılması öngörülüyor.

* * *

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, bugün KKTC’yi ziyaret edecek ve gün boyu temaslarda bulunacak.

Yıldırım'a, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da aralarında bulunduğu bir heyet eşlik edecek.

Türkiye’de 65’inci hükümetin TBMM’de güven oyu almasının ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirecek Yıldırım, özel uçakla saat 10.30’da Ercan Havalimanı’na gelecek.

Yıldırım, Ercan VIP salonunda, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de katılacağı resmi törenle karşılanacak.

DR. KÜÇÜK VE DENKTAŞ’IN KABİRLERİNE VE BOĞAZ ŞEHİTLİĞİ’NE ÇELENK KOYACAK

Binali Yıldırım, resmi karşılamanın ardından saat 10.55’te Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük, saat 11.15’te Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabirlerine çelenk sunacak, saat 11.40’ta ise Boğaz Şehitliğini ziyaret edecek.

Türkiye Başbakanı Yıldırım saat 13.20’de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, saat 15.20’de de Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edilecek.

Yıldırım saat 16.00’da Başbakanlık’ta Başbakan Hüseyin Özgürgün ile bir araya gelecek.

Başbakanlar burada baş başa görüşecek, ardından heyetler arası görüşmeye geçecek.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım temaslarını tamamlamasının ardından resmi uğurlama ile saat 17.20’de KKTC’den ayrılacak.