Nusaybin'de 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçleri, kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Bugün ilçenin Dicle Mahallesi Akay Sokak üzerinde güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği binaya girişleri sırasında PKK'lılar tuzakladığı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada 1'i özel harekat polisi 5'i de asker olmak üzere 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehit polis ve askerlerin cenazesi daha Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Genelkurmay: Nusaybin'de 5 asker ve 1 polis şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 5 asker ve 1 polisin şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay'ın açıklamasında 4 polisin de hafif yaralı olarak hastaneye sevk edildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
"02 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 16.00 sularında, Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde beş kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman emniyet mensubumuz şehit olmuştur. Dört kahraman emniyet mensubumuz ise hafif yaralı olarak kurtarılmış olup, hastaneye sevk edilmişlerdir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan emniyet mensuplarımıza ise acil şifalar diliyoruz."

Edremit'e şehit ateşi düştü

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıyının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 22 yaşındaki Uzman Çavuş Aycan Özdil'in Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Nusaybin'de sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lıların bombalı tuzakldıkları bombayı infilak etirmesi sonucu şehit olan 6 güvenlik görevlisinden biri olan uzman çavuş Aycan Özdil'in Balıkesir'in Edremit İlçesi İkizçay Mahallesi Hamdi Türe Caddesi'ndeki baba evine acı haber ulaştı. Özdil ailesine oğullarının şehit olduğu haberi, sağlık görevlileri eşliğinde verildi. 

Öte yandan Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil'in geçen hafta operasyonlarda şehit olan arkadaşları için sosyal paylaşım sitesinde, "Daha 22 yaşımdayım çok gencim her şeyi kaldıracak gücümün olduğuna inanıyorum, ama artık bir şehit daha vermeye inanın bünyem kaldırmayacak. Ruhunuz Şad Mekanınız cennet olsun, Mardin Komando Taburu" paylaşımında bulunduğu görüldü.

Bekar olan şehit Özdil'in, yarın memleketi Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde toprağa verileceği ifade edildi.

Giresun’a şehit ateşi düştü

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lıların tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan Uzman Çavuş 25 yaşındaki Bekir Kelleci'nin ateşi Giresun’a da düştü.

Akşam saatlerinde meydana gelen patlama sonucu şehit olan askerlerden Uzman Çavuş 25 yaşındaki Bekir Kelleci’nin Eynesil’deki ailesine acı haberi İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt ile askeri heyet verdi. Baba Ali ve anne

Günay Kelleci, gözyaşlarına boğuldu. Eve Türk bayrakları asıldı, 112 ekipleri de ailenin yanında hazır bekletildi.

Yaklaşık iki yıllık uzman çavuş olan Bekir Kelleci’nin iki kardeşinden biri olan Murat Kelleci’nin de Fatsa’da askerlik görevini yaptığı ve uzman çavuşluk sınavını kazandığı öğrenildi. Şehit Kelleci’nin cenazesinin ne zaman kalkacağının ise yarın belirleneceği belirtildi.