Bundan 6 ay önce 24 yaşındaki oğlunu elim bir kazada kaybeden Emine Yıldız Ummak Haberal Kıbrıslı Gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oğlu Arif Ummak’ı toprağa verdikleri günden bu yana acılar içinde yaşadıklarını kaydeden Emine Yıldız Ummak, oğlunun ölüm sebebinin söylendiği gibi olmadığını, gerçeği ortaya çıkarmadan içlerinin rahat etmeyeceğini ifade etti. Kazanın olduğu esnada oğlunun yanında biri olmadığının söylendiğini ama ordaymış gibi açıklama yapıldığını kaydeden Ummak, olayla ilgili olarak firma sahibinin soruşturulmadığını ileri sürdü.

Oğlu Arif Ummak’ın, dört çocuğundan ikincisi olduğunu belirten anne Ummak şunları söyledi: “Dört oğlum var. Arif ikinci oğlumdur. Nişanlıydı… Hemşirelik Okulunda eğitim görüyordu. Aynı zamanda bir hırdavatçı dükkanında çalışırdı. Forklift kullanıyordu.Olayın olduğu gün (3 Aralık 2015) öğle saatinde eve geldi, yemek yedi, tekrar işe döndü. 

“Evden gittikten 20-25 dakika sonra ölüm haberi geldi”

Oğlum gittikten 20-25 dakika sonra ölüm haberi geldi. Biz olay yerine gittiğimizde dükkan sahibinin kızı N.Ç ‘ben bir şey yapmadım’ diye bağırıyordu. 14 yaşındaki oğlum ve Arif’in nişanlısı, kızın feryatlarını duydu.Gittiğimizde oğlumun sürdüğü forklift çalışır durumdaydı, tırda başkası vardı, benim oğlum onu kurtarmaya gitti ve oğlumun hayatına mal oldu.Biz tüm bunları polise söyledik. Eşim polis emeklisi olduğu için prosedürü bilir. Polisin, oğlumun çalıştığı yerin sahibini de sorgulaması gerekirmiş. Polis onların ifadesini almadı. Bizim ısrarımız üzerine günler sonra kızın ifadesine başvurdular. Daha Sonra şirket yetkileri tarafından polise yapılan açıklamada olay günü kızlarının dükkanda olmadığınısöylendi.

“Sigortasız çalışıyordu”

Benim çocuğum sigortasız çalışıyordu. Bu bile soruşturma sebebidir. İhmal olduğunu düşünüyoruz. Olay olduktan sonra çocuğumu çıkarıp, aracı eski haline getirmişler. Aynı işyerinde çalışan E.Y isimli kişiyle yapmışlar bunu. E.Y’nin bu olayı örtbas ettiğini düşünüyorum.” 

“Bütün vaktimizi olayı aydınlatmaya adadık”

Tüm vakit ve enerjilerini olayın aydınlatılmasına adadıklarını kaydeden acılı anne, benzer bir tır bularak dışarıdan çalıştırmayı denediklerini ancak bunun mümkün olmadığını dile getirdi. Tırda şirket sahibinin kızının olduğunu savunan anne Ummak,olayla ilgili şüphelerini polise söylediklerini ancak polisin olayla ilgilenmediğini, çabalarının sonuçsuz kaldığını kaydetti.

“6 aydır çırpınıyoruz”

Oğlu öleli 6 ay olduğunu belirten acılı anne, 6 aydır çırpındıklarını ifade etti. Oğlunun mezarını ziyarete boynu bükük gittiklerini söyleyen acılı anne, olay açığa varmadan, suçlular cezalarını çekmeden içlerinin rahat etmeyeceğini vurguladı. Evlerinde sürekli bu konunun konuşulduğunu, içlerinin rahat olmadığını ve oğlunun ölümün şüpheli olduğunu söyleyen anne Ummak sözlerini şöyle sürdürdü: “Tırın önünde yatan benim oğlumdu… Oğlumu çıkar, tırı tekrar yerine koy! Şimdi ne isterlerse söyleyebilirler çünkü kendini savunamaz! 24 yaşındaydı, şimdi mezun olacaktı benim oğlum… Bazen acıdan duramam, kendi adaletimizi kendimiz sağlayalım diye fırlarım. Şimdi kendi adaletini sağlayana hak verir duruma geldim. Gerçeği bilirsiniz ama ispatlayamazsınız, bu çok acı…

“Adalet yerini bulsun, bize bırakmasınlar”

Hepimiz çok perişanız. Evde hep aynı şeyi konuşuyoruz. Sofrada oturup bir yemek yiyemedik oğlum öldü öleli. Israrla bir şeyler çözmeye çalışıyoruz. Allah kimseye yaşatmasın, gerçek ortaya çıksın. Bizim adaletimizi bize bırakmasınlar! Yerde bayağı bir lastik izi vardı. Bilmeyen biri tırı kullanmaya çalıştı, oğlum müdahale etti diye düşünüyorum. Oğullarım ve ben bu işi ortaya çıkarmak için yaşıyoruz. Korkuyorum çocuklarım bu işi kendi başlarına çözmeye kalkacak diye…”

Kaza nasıl olmuştu?

Polisin açıklamasına göre; Geçitkale’de Hasan Kanizi Sokak’ta 03.12.2015 tarihinde meydana gelen olayda Arif Ummak, JD 845 plakalı tır aracını, araç içerisine girmeden çalıştırmak isterken takılı olan vites nedeniyle araç ileri fırlamıştı. Talihsiz genç aracın kapısı ile yol kenarında bulunan elektrik direği arasına sıkışarak olay yerinde yaşamını yitirmişti.