Lefkoşa’da Surlariçi’nde ev kirasını ödeyemediği için sokakta kaldığını söyleyerek, devletten yardım isteyen 54 yaşındaki Gürcan Döner, alkol kurbanı oldu. Alkolik olduğu için çalışamadığını belirten Döner, devletin kendisine destek olmasını istiyor.

Uzun bir süredir alkolik olan, alkol tedavisi görmesine karşın alkolden vazgeçemediğini ifade eden Döner, çalışamadığını ve sokakta olduğunu kaydetti. “9 haftadır sokaktayım” diyen Gürcan Döner, Çalışma Dairesi’nden 920 TL maaş aldığını ancak maaşının yarısının borcuna kesildiğini söyleyerek, alkol bağımlısı olduğu için ailesinin de dağıldığını ve şimdilerde kendisinin sokakta kaldığını anlattı.

Detay muhabirinin alkol tedavisi görüp görmediği yönündeki sorusunu, “4 yıl önce tedavi gördüm. Ama hala alkol almaya devam ediyorum. Tedavi fayda etmiyor” diye yanıtlayan Gürcan Döner, evsiz olduğunu ve çalışmadığını da ifade etti. Çalışamamasının nedenini, alkol bağımlısı olmasına bağlayan Gürcan Döner, bir yıldan uzun bir süredir içinde bulunduğu durum yüzünden tüm ailesinin kendisini de terk ettiğini kaydetti.