Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da, Narkotik Şube Ekiplerinin 5 Mart 2015 tarihinde yapmış olduğu operasyon sonucunda tasarrufunda uyuşturucu madde bulunan ve yargılandığı mahkeme tarafından 2 yıl hapse mahkum edilen Ali Kızılateş’in annesi, oğlunun şartlı tahliye ile çıkmasını beklediğini fakat 17 Haziran 2016 tarihinde, aldığı haber ile yıkıldığını söyledi.

Diyalog muhabirine içini döken anne Şencan Kızılateş, oğlunun uyuşturucu kullanıcısı olduğu gerekçesi ile 2 yıl hapse mahkum edildiğini ve cezasının 1 yıllık süresini tamamlamasının ardından geçtiğimiz Mart ayı içerisinde Merkezi Cezaevi yönetimi tarafından kendisine şartlı tahliyeye müracaat etme hakkı kazandığının kendisine bildirildiğini söyledi. 

Oğlunun şartlı tahliye için başvurduğunu ve kendisine 3 ay sonrasına tarih verildiğini anlatan Şencan Kızılateş, normal prosedüre göre 3 ay süre verildiği zaman, kişinin tahliye ettirildiğini, hatta Merkezi Cezaevi’nde görevli olan birçok kişinin kendilerine oğullarının muhakkak çıkacağını bildirdiğini söyledi.
Kızılateş, 17 Haziran 2016 tarihinde Şartlı Tahliye Kurulu’nun vermiş olduğu red kararı karşısında hayallerinin yıkıldığını dile getirdi.

Cezaevinde tedavi gördü

Oğlunun şartlı tahliyeye başvurmasının ardından hükümetin değiştiğini anımsatan Kızılateş, yeni gelen hükümet nedeni ile oğlunun şartlı tahliye talebinin reddedildiğini iddia etti. 

Kızılateş, oğlunun sadece kullanıcı olarak bu suçu işlediğini ve cezasını çektiğini anlattı. Oğlunun Merkezi Cezaevi’nde bulunduğu süre içerisinde tedavi görerek uyuşturucu illetinden tamamen arındığını söyleyen anne, bunun da tahlillerle ispat edildiğini söyledi.

Cezaevinde bulunduğu sürede oğlunun çalıştığını, ilkokul ve ortaokulu bitirme sınavlarına girerek başarılı olduğunu ve lise diplomasını almaya hazırlandığını anlatan dertli anne, “Benim oğlum ıslah olduğunu ispatladı, çıkacağından o kadar emindik ki, alınan karar dünyamızı yıktı, bunların hepsi umut ve hayal taciri, bizi boş yere umutlandılar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yeniden uyuşturucu mu içsin? Bunu mu istiyorlar

Oğlunun uyuşturucudan arındığını ancak bu iyi niyetinin de görmezlikten gelindiğini savunan Kızılateş, “Gazetelerden okuyoruz, cezaevine uyuşturucu çok rahat giriyor, oğlum buna rağmen 15 aydır ağzına bile koymadı, yaşadığı bu şok karşısında yanlış bir şey yapıp yeniden bu illeti içse bunun hesabını bana kim verecek” şeklinde konuştu.

Otelde işi hazırdı

Oğlunun tahliye olur olmaz işe başlayacağını belirten Kızılateş, bir otelin oğlunu tahliye olur olmaz işe almayı kabul ettiğini, sosyal hizmetler dairesine de otelden almış olduğu imzalı ve mühürlü kağıdı gösterdiğini söyleyerek, “bu hayalde ne yazık ki Şartlı Tahliye Kurulu sayesinde gerçekleşemedi” şeklinde konuştu.
Oğlunun yaşadığı adaletsizlik karşısında sesini duyurmak için her yola ve her kuruma başvuracağını söyleyen Kızılateş, adaletsizlik düzeltilinceye kadar haklarını arayacaklarını  kaydetti.