Devrim Demir

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi 19 Aralık 2015 tarihinde tasarrufunda 2 adet Extacy ve 1 gram Hint keneviri ile yakalanan Nuri Uçan aleyhindeki kararı açıkladı.

Mahkeme, “Uyuşturucu ithali ve tasarrufu” suçlarından yargılanan Nuri Uçan’ın 1 ay hapse mahkûm edildiğini açıkladı.

Başkan Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia Berkut Barkın’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin kararını Yargıç Vedia Berkut Barkın okudu. 

Kararı okuyan Yargıç Vedia Berkut Barkın, Nuri Uçan’ın Aralık 2015 tarihinde kafa dağıtmak için Türkiye’de ismini bilmediği bir şahıstan aldığı 2 adet Extacy hap ve 1 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi 19 Aralık tarihinde geldiği KKTC’ye getirdiğini söyledi.

Yargıç Vedia Berkut Barkın, Nuri Uçan’ın Aralık ayında Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapmak isterken, Narkotik detektör köpeğinin tepkisi üzerine üstünün arandığını ve hapların yanı sıra 1 gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini kaydetti.

Sanık aleyhinde getirilen davalardan suçlu bulunarak mahkûm edildiğini açıklayan Barkın,  sanığın hapislik cezası dışında bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

“Uyuşturucu mutsuz ediyor”

Yargıç Vedia Berkut Barkın, sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını, sanığın işlemiş olduğu suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti.

Yargıç, bu tür suçların yaygınlaşarak gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı. 

Yargıç Vedia Berkut Barkın tarafından okunan kararda sanığın yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Barkın, mahkeme heyeti sanık Nuri Uçan’ı 1 ay hapis cezasına mahkûm ettiğini duyurdu.