Sakarya'nın Hendek ilçesinde trafik kazasında hayatını kaybeden iki kız kardeş, memleketleri Ordu'da yan yana toprağa verildi. İki kızını toprağa veren acılı babanın, bir çocuğunu da 4 yıl önce böbrek yetmezliğinden kaybettiği öğrenildi.

Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Tatarcık Mahallesi en acı bayramını yaşadı. Perşembe günü İstanbul-Ankara TEM otoyolunun Sakarya kesiminde meydana gelen trafik kazasında Gülizar ve Cihangir Kara çifti ile Gülizar Kara'nın kardeşi Azize Damak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Cihangir Kara memleketi Zonguldak'ta toprağa verilirken, diğer iki kız kardeş memleketleri Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Tatarcık Mahallesine getirildi. Evlerinde helallik alınmasının ardından cenazeler namazları kılınmak üzere Tatarcık Merkez Camii'ne götürülürken, baba Abdullah Damak ayakta durmakta zorluk çekti. Ramazan Bayramı'nda iki evladını kaybeden baba Abdullah Damak ve ailesi gelen taziyeleri kabul etti. Öğle namazı sonrası ayrı ayrı kılınan cenaze namazlarının ardından iki kız kardeş yan yana toprağa verildi.

BİR OĞLUNU DA BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN KAYBETMİŞTİ

Abdullah Damak'ın bir diğer oğlu olan Zekeriya Damak'ın ise 4 yıl önce böbrek yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi. Baba Damak, 4 yılda 3 çocuğunu toprağa verdi.

Zor bir bayram geçirdiklerini ifade eden Tatarcık Mahallesi Muhtarı Yüksel Dere, "En acı bayramlarından bir tanesini yaşıyoruz. Abdullah kardeşimizin daha önceki yıllarda da böbrek hastalığından bir evladı daha öldü. Geçtiğimiz günde de Hendek'te yaşanan trafik kazasında da iki kızını ve damadını kaybetti. Hendek'e giderek cenazelerimizi aldık, köylü olarak üzüntümüz çok büyük, Allah ailesine sabırlar versin. Bu bayramda köyümüzde cenaze olmasından dolayı gülemedik köyümüz için adeta bir yas oldu" dedi.