Nadire Bahadi

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi,  “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” davalarından yargılanan Mustafa Güvenateş aleyhindeki kararını açıkladı.

Mağusa’da 56 gr 8 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi tasarruf eden ve 29 gr 819 mg ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi ithal ederek tasarrufunda bulundurduktan sonra iki kişiye veren sanık Mustafa Güvenateş, 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Soytaç: "Bir çok genç hayatını kaybediyor"

Sanık Mustafa Güvenateş hakkındaki kararı Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Murat Soytaç okudu. Sanık Mustafa Güvenateş’in, aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunduğunu açıklayan Yargıç Soytaç, sanığın mahkum olduğu ithal, alma, verme ve tasarruf suçlarının oldukça ciddi ve endişe verici suçlar olduğunu açıklayarak bu suç türünün yaygın olduğu gibi her geçen gün artış halinde olduğunu mahkeme gündemine gelen davalardan açıklıkla gördüklerini belirtti. Soytaç, itham edildiği davalardan suçlu bulunan sanık Güvenateş’i 2 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.