Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde 91 miligram uyuşturucu ile yakalanan sanıklar Rıfat Alak ile Veli Turaç, dün yargılandıkları Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 ay hapse mahkum edildi. 

Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti üyelerinden Yargıç Hasan Dağlı, sanıkların 19 Haziran 2016 tarihinde Gazimağusa’da bir polis memuru tarafından şüpheli olarak cadde üzerinde yürüdüklerinin tespit edildiğini ve daha sonra bir bahis salonuna giren sanıkların, polis tarafından dışarıya çıkarılarak üstlerinin arandığını söyledi. 

Yapılan arama sonucu sanık 1 Rıfat Alak’ın cebinde bulunan sigara paketinin içerisinde 91 miligram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu anlatan Dağlı, sanıkların polise “bizi affet bir daha olmaz” dediğini söyledi.

Alak’ın evinde izmaritler bulundu

Sanık 1 Rıfat Alak’ın evinde yapılan aramalarda 5 adet uyuşturucu kalıntısı içeren sigara izmaritlerinin de bulunduğunu belirten Dağlı, sanık 2 Veli Turaç’ın evinde herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadığını ifade etti.

Hapislik dışında ceza verilmesi mümkün değil

Sanıkların işlemiş olduğu suçun oldukça ciddi ve vahim suç türleri arasında olduğunu vurgulayan Dağlı, kamu yararı gereği uyuşturucu suçu işleyenlere hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını söyledi. 

Sanıkların suçlarını kabul ederek adaletin erken tecelli etmesine katkıda bulunmalarını ve uyuşturucu miktarının külliyatlı olmadığını da hafifletici nedenler olarak dikkate aldıklarını belirten Dağlı, sanıkları 2’şer ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.