Kuzey Kıbrıs Turkcell ‘14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’nde kan bağışının önemini yeniden gündeme getirdi.

Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürütülen Kan Donör Veri Bankası için 2323’e ücretsiz SMS göndererek sisteme kayıt olma çağrısı yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell, bu anlamlı günde kan bağışında da bulundu.

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Turkcell yöneticileri ve çalışanları kan bağışı yaptı.

Thalassaemia Derneği ile birlikte düzenlenen kan bağışı, Turkcell Genel Müdürlük binasında gerçekleşti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell yönetimi, bu duyarlı davranışlarından ötürü tüm çalışanlarına teşekkür ederek, “düzenli kan bağışının önemi”ni vurguladı.

2323’e kısa mesaj

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’nde, Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ülkemizde acil kan ihtiyacını ortadan kaldırmak amacıyla yaşama geçirdiği ‘Kan Donör Veri Bankası’ projesi de yeniden gündeme getirildi.

Kan Donör Veri Bankası ihtiyaç halinde başvurmak üzere yurttaşlardan veri toplamayı hedefliyor.

Duyarlı kişilerin ücretsiz olarak göndereceği SMS (kısa mesaj) ile kan grupları kayıt altına alınarak, gönüllülerin kan verme süreçlerini izleyen proje, pek çok insanın hayatını kurtararak önemli bir işlevi de yerine getiriyor.

Ülkemizde Thalassaemia, Kanser ve Diyaliz hastaları için aylık rutin olarak yaklaşık bin ünite kana ihtiyaç duyuluyor, ayrıca, acil veya planlı ameliyatlar ile trafik kazaları da hesaba katıldığında bu gereksinim 2 bin üniteye kadar çıkabiliyor.

Gönüllüler, adı soyadı ve kan grubunu yazarak Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlarından 2323'e ücretsiz olarak gönderdikleri SMS’le 'Kan Donör Veri Bankası'ndaki yerlerini alabiliyor.

Bu başvuruların tümü 'data base' olarak kan veri bankasına aktarılıyor.

Böylece 'acil durumlar' için 'Kan Donör Veri Bankası'nda ciddi bir yaşam alanı oluşturuluyor.

kan-bagisi-fotolar_turkcell-(5).jpg

Varoğlu: Teşekkürler Turkcell

Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, duyarlılığından ve katkılarından dolayı Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkür etti.
Varoğlu şunları söyledi:

“Tedavilerimiz gereği Thalassaemia’lıların kan ihtiyacına her talebimiz karşısında olumlu cevap veren ve kan bağış kampanyası gerçekleştiren Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesine teşekkür ederiz. Bu kampanyaların diğer kurum kuruluşlara da örnek olmasını diler, kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu da tüm halkımıza hatırlatmak isteriz.” 
Kan bağışı yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları da şöyle konuştu:

İbrahim Konaçoğlu: “İnsanlarımız hastalık ya da kaza sonrası kan bulunamadığı için hayatını kaybedebiliyor. Kan bağışı, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşıyor. Bizler de hem bireysel hem de Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi olarak sosyal sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Herkese yılda en az iki kez kan vermesini tavsiye ediyorum.”

Kerim Özgür Yel: “Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak düzenli kan verme etkinlikleri gerçekleştiriyoruz ve ben de düzenli olarak kan veren birisiyim. Bir önceki verdiğim kanın bir annenin çocukları ile daha fazla zaman geçirmesine ve daha az acı çekmesine yardım ettiğini biliyorum, o yüzden bu gün verdiğim sadece bir torba kan değildi."    

Hıdır Sağlam: “Hayatında hiç kan bağışı yapmayan insanlar, Thalassaemia Derneği’ne gidip, orada 1 saat gözlem yaparlarsa, ne kadar çok insanın kana ihtiyacı olduğunu ve kan vermeleri durumunda ne kadar çok insana fayda sağlayacaklarını göreceklerdir.”
Ayza Gökoğlu: “İlk defa kan bağışında bulundum. Sadece 10 dakika vakit ayırarak birinin hayatını kurtarabileceğim düşüncesi kendimi çok iyi hissettirdi. Herkesin aynı yaklaşımla ve bir gün kendilerinin de kan ihtiyacı duyabileceği bilinciyle kan bağışında bulunmasını öneririm.” 

Tezcan Ceren: “Memleketimizde kan bankalarımızda eksiklik olduğunu göz önünde bulundurarak ben sürekli devlet hastanesine giderek kan bağışında bulunan kişiler arasında yer alan biriyim. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkılarıyla kan vermek ve ihtiyaçlı kişilere yardımda bulunmanın gururunu yaşamak çok güzel bir duygu.”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürlüğü’nde kan bağışı yapan tüm çalışanlara da birer teşekkür belgesi takdim edildi.

kan-bagisi-fotolar_turkcell-(6).jpg