Suna Erden

Ülkenin tanınmış avukatlarından aynı zamanda Kıbrıs Türk Müziğinin efsane gruplarından Sıla 4’ün bir üyesi olan ve önceki gün yaşamını yitiren Aydın Kalfaoğlu dün son yolculuğuna uğurlandı. Bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığına yenilerek hayata veda eden Kalfaoğlu için Lefkoşa mahkemeleri önünde tören düzenlendi. Kalfaoğlu’nun cenazesi daha sonra Lefkoşa Mezarlığına götürülerek defnedildi. 

HUKUK DÜNYASI YASTA 

Ölümüyle sevenlerini yasa boğan Kalfaoğlu için mahkemeler önünde düzenlenen törene, tüm yargıçlar, savcılar ve avukatlar katıldı. Buradaki törende avukat Yüksek Mahkeme Yargıcı Ahmet Kalkan ile Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi birer konuşma yaptı. Yargıç Kalkan, tedavi gördüğü kanser hastalığından dolayı yaşamını yitiren Kalfaoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Kalkan, Kalfaoğlu’nun Kıbrıs Türk Halkı’nın bir değeri olduğunu, sevilen ve işinde başarılı bir insan olduğunu ifade etti. 

BEDEVİ, “ACISINI YAŞIYORUZ” 

Ünver Bedevi ise hukuk dünyasının tanınan ismi olan ve aynı zamanda yaptığı müziklerle herkesin gönlüne taht kuran Kalfaoğlu’nu kaybetmenin acısını yaşadığını ifade etti. Bedevi, herkes tarafından sevilen Kalfaoğlu’nun iyi bir meslektaş ve iyi bir arkadaş olduğunu dile getirdi. 

Burada gerçekleştirilen törenin ardından Kalfaoğlu’nun cenazesi meslektaşları tarafından cenaze aracına taşındı. Kalfaoğlu’nun cezanesi, İsmail Safa camisinde düzenlenen dini törenin ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

EROĞLU: “KALFAOĞLU, EFSANEVİ SILA 4 MÜZİK GRUBUNUN ŞARKILARI VE MELODİLERİYLE YAŞAYACAK” 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Avukat Aydın Kalfaoğlu’nun ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayımlayarak, Kalfaoğlu’nun efsanevi Sıla 4 müzik grubunun “şarkıları ve melodileriyle yaşayacağını kaydetti. Eroğlu, Aydın Kalfaoğlu’na rahmet, ailesine, sevenlerine ve topluma başsağlığı diledi. 

Derviş Eroğlu başsağlığı mesajında şunları belirtti: 

“Kıbrıs Türk Halkı’na en zor günlerinde müzikleriyle moral veren, halkın duygu ve düşüncelerine tercüman olan, eserleriyle bizi dünyaya tanıtan, anlatan, efsanevi Sıla 4 müzik grubumuzun üyelerinden değerli Avukat dostumuz Aydın Kalfaoğlu’nun ölümünü büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet yaslı ailesine, sevenlerine, toplumumuza başsağlığı dilerim. Aydın Kalfaoğlu Sıla 4 şarkıları ve melodileriyle hep yaşayacaktır.”