Melin DOBRAN

Küçük Kaymaklı Bölgesi’nde faaliyet gösteren KKTC Umut Derneği, ihtiyaçlı aile ve çocuklara destek amaçlı kurulmuş bir sivil toplum örgütü…

Dernek Başkanı Özlem Dinçoğlu, 18 Eylül 2014 tarihinden itibaren derneğin resmi tescilini aldığını söyledi. Uzun zamandan beridir çalışmaların sürdüğünü kaydeden Dinçoğlu, maddi durumu iyi olmayan ailelere ve çocuklarına gıda, eğitim, giyim, sağlık ve iş imkânı gibi konularda yardımcı olduklarını söyledi. Dinçoğlu, “Amacımız sosyal yardım hizmetleri vermek ve devlet ile vatandaş arasında köprü oluşturmaktır” dedi.

“Bu insanların görülmesini istiyorum”

Ülkenin her yerindeki ailelere yardımda bulunduklarını dile getiren Dinçoğlu, derneğin Lefkoşa’da bulunmasından dolayı en çok Surlariçi Bölgesi’ndeki ailelerin yardım istediğini belirtti. Başkan Dinçoğlu, yoksul çocukların her türlü istismara açık olduğunu ifade ederek bu konuda rehabilite çalışmaları da yaptıklarından söz etti. Dinçoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bu yıl çocuk sayımız 200 oldu. 89 ailemiz var. Çocukların okul zamanı kırtasiye ve okul ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla onlara katkı sağlıyoruz. Bayram ve yeni yıl gibi özel günlerde çocuklara kıyafet yardımında bulunuyoruz. Bazı duyarlı firma ve vatandaşlardan destek gördük fakat bu yetmiyor. Önümüz bayram, muhtaç çocuklara yardımda bulunmak isteyenler bize ulaşabilir. Bu yıl, ‘75 Liraya bir çocuk da sen giydir’ adı altında bir etkinlik başlattık. Merkez Lefkoşa’da olduğundan dolayı özellikle Surlariçi’ndeki yardıma muhtaç aileler ve çocuklara yardım ediyoruz.”

“Yardım etmek isteyen bize ulaşsın”

Derneğe yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar için çağrı yapan Dinçoğlu, Kurban Bayramı’nda kurbanı et olarak teslim alıp, ihtiyaçlı ailelere dağıtabileceklerini söyledi. Dernek, Küçük Kaymaklı Hürremağa Sokak, Kahramanlar Caddesi’ndedir. Dinçoğlu, derneğin dağıtım aracına ihtiyacı olduğunu belirterek, yardımda bulunmak isteyen iş adamlarına da seslendi.