Gamze Pir Baykur

Mağusa’da İbrahim Cirit, Oğuzhan Melleç ve Cemil Çoruklu’nun evine girerek toplam değerleri 1500 TL olan 2 adet dizüstü bilgisayarı çalan zanlı Omar Mohammad Ataya El Shaeir ile konu dizüstü bilgisayarların hırsızlık olduğunu bildiği halde alıp saklayan zanlı Utku Özdemir dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ayni mesele ile ilgili olarak tutuklanan Zeynep Hazal Şenel ise mesele ile bağlantısı olmadığı tespit edilerek mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

“Geceleyin ev açma” ve “İkametgahtan sirkat” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Shaeir tutuklu yargılanmak üzere 45 günü geçmemek şartı ile cezaevine gönderilirken, “Hırsızlık mal kabulü meselesi” ile ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Özdemir ise tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Soruşturma tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Keleş, zanlı Omar Mohammad Ataya El Shaeir’in 7 Ekim tarihinde Mağusa’da Ekener 1 Apartmanı Daire 7’de ikamet eden İbrahim Cirit, Oğuzhan Melleç ve Cemil Çoruklu’nun evine açık vaziyette bulunan balkon kapısından içeriye girerek  Cirit’e ait Bin TL değerindeki dizüstü bilgisayar ile Melleç’e ait 500 TL değerindeki dizüstü bilgisayarı sirkat ettiğini anımsattı. Akabinde zanlı Shaeir’in sirkat etmiş olduğu dizüstü bilgisayarları zanlı Utku Özdemir’e saklaması için götürdüğünü belirten Keleş, zanlı Özdemir’in ise konu dizüstü bilgisayarların hırsızlık olduğunu bildiği halde alıp sakladığını anımsattı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Keleş, KKTC’de yasal statüsü bulunmayan zanlı Shaeir’in davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak ceza evine gönderilmesini talep ederken, zanlı Öztürk’ün ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı Shaeir tutuklu yargılanacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Utku Özdemir’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine 2 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.