64 personel adına konuşan Cenk Serdengeçti, KTHY çalışanları olarak üçüncü kez mağdur olduklarını belirterek, KTHY’den CAS’a aktarıldıkları zamandan bugüne yaşananları anlattı.

Serdengeçti, üçüncü kez mağdur olan 64 KTHY çalışanının artık CAS’da görev almak istemediğini kaydederek, başlattıkları çadır eylemine destek istedi.

Gerekirse açlık grevine kadar gideceklerini ve mücadelelerinden vaz geçmeyeceklerini dile getiren Serdengeçti, “Biz bu ülkeyi seven bir grup mağdur insanız” dedi.

ÖZGÜRGÜN: “KALICI ÇÖZÜM ÇOK ZOR DEĞİL”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, KTHY ve CAS konusunun ülkenin gündemini uzun zamandır meşgul ettiğini belirterek, UBP döneminde 350 KTHY çalışanını devlete alarak bir rahatlama sağlandığını ancak CAS çalışanlarda bir türlü rahatlama sağlanamadığını söyledi.
Bu konunun kalıcı olarak çözülmesinin çok zor olmadığını, hükümetlerin zaten bu tür konulara çözüm getirip istikrarı sağlamak için var olduğunu ifade eden Özgürgün, çalışanları, emekçileri açlık grevi yapma noktasına getirmeden çözüm üretmek gerektiğini söyledi.

Özgürgün, zamanında daha büyük mağduriyetler yaşandığını ve UBP’nin bunların büyük bölümünü istikrara kavuşturduğunu belirterek, “hükümet bu sorunu bir an önce çözebilecek erke ve yetkiye sahiptir, zaten bunu da çözemeyecekse gelinen noktada çözebileceği hiçbir şey kalmamıştır” dedi.

Hükümetin bu şekilde ufak sorunları olsun çözebilmesi gerektiğini belirten Özgürgün, “Aksi takdirde yakın zamanda vahim sonuçlara sebep olacak. Biz bu konunun yakın takipçisi olacağız” dedi.