Evrim Kamalı

Lefkoşa’da, önceki gün öğle saatlerinde, yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan Erdal Emiroğulları’na çarparak ağır yaralanmasına sebep olan zanlı Hasan Duba tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Trafik Tahkikat Subayı Mehmet Özatılgan olayla ilgili bulguları aktardı. Özatılgan, zanlı Hasan Duba’nın 27 Nisan saat 14.45 raddelerinde Küçük Kaymaklı bölgesinde, Şehit Mustafa Ruso Caddesi üzerinde yönetimindeki MH 034 plakalı otomobille seyrederken yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan Erdal Emiroğulları’na çarparak ağır yaralanmasına sebep olduğunu söyledi. 

Polis hastaneye kaldırılan Emiroğulları’nın yoğun bakım ünitesinde tedavisinin yapıldığını ve gün itibari ile uyandığını kaydederek, sağlık durumunun netlik kazanması ve tahkikatın nasıl bir yönde devam edeceğini belirlemek maksadıyla zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 1 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.