Adana'da bir günde serinlemek için sulama kanalına giren 2'si kuzen 3 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sıcaklık ve bunaltan nem beraberinde ölümleri de getiriyor. Sıcak ve nemli havadan bunalan genç ve çocuklar, Adana'da mahallelerin ortasından geçen DSİ'ye ait sulama kanallarına girerek ölüm tehlikesine rağmen serinlemeye çalışıyor. Dün de serinlemek isteyen 3 kişi, girdikleri sulama kanalından bir daha çıkamadı. Seyhan ilçesine bağlı Kamışlı Mahallesi'nde şeftali bahçesinde bekçilik yapan Fetullah Yaşar ile kuzeni Yaşar Çelik bahçeye gitti. Bir süre sonra serinlemek için bahçenin önünden geçen kanala giren Yaşar boğulma tehlikesi atlattı. Bunun üzerine kanala giren Çelik, Yaşar ile birlikte suda kayboldu. Yapılan aramalar sonucunda iki gencin cesedi Karayusuflu Mahallesi'nde bulundu.

Adana'nın Karataş ilçesinde ise, savaşın yaşandığı Suriye'den kaçarak geldiği Adana'da tarım işçisi olarak çalışan bir kişi serinlemek için girdiği sulama kanalında boğularak hayatını kaybetti. Suriyeli gencin cansız bedenine ulaşıldı.

3 cesette otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Cenazeler otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alındı.

Adanalılar, şehrin birçok yerinden geçen kanalların etrafının demir bariyerler ile kapatıldığını ancak bunun çare olmadığını, biran önce kanalın üstünün tamamen kapatılması gerektiğini savunarak, "Kanalın üzeri kapatılmazsa daha çok can yanacak, çok ananın, babanın yüreğine ateş düşecek" dediler.

Bu arada ilde 2015 yılının ilk 7 ayında 22 kişinin boğularak hayatını kaybettiği öğrenildi.