Ercan Havalimanı, Gönyeli ve Dikmen’de yaklaşık 3 gram uyuşturucu madde ile tütün ile karışık uyuşturucu madde içeren sigaralar bulundu. 3 kişi tutuklandı.

Polis Basın Bültenine göre, dün saat 10.00 sıralarında Ercan Devlet Havalimanından KKTC'ye giriş yapan M.Ö.’nün (E-35) tasarrufunda yaklaşık bir gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulunarak, emare olarak alındı. Adı edilen tutuklandı.

Gönyeli’de de dün saat 23.30 sıralarında polis tarafından şüpheli vaziyette tespit edilen bir araçta bulunan Ö.Ö. (E-26) ve Ü.E.’nin (E-29) tasarruflarında yaklaşık bir gram ağırlığına “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ile içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet ucu yanık sigara bulunarak, emare olarak alındı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, Ö.Ö’nün Dikmen’deki ikametgâhında yapılan aramada ise; yaklaşık yarım gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde, yaklaşık 100 miligram ağırlığında tütün ile karışık uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan iki adet sigara izmariti ve uyuşturucu madde içiminde kullanıldığına inanılan iki adet pet şişe ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan yanık foil kağıdı bulundu.

Malzemeler emare olarak alınırken, adı edilenler tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.