KKTC’de geçen hafta meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Polisin 10 - 16 Ağustos dönemini kapsayan trafik raporuna göre, toplam 41 adet trafik kazası meydana geldi. Kazalardan 1’i ölümle, 4’ü yaralanmayla ve 36’sı ise hasarla sonuçlandı. Ölümle neticelenen kazada 1 kişi yaşamını yitirirken, yaralanma ile neticelenen kazalarda 4 kişi yaralandı.

Dönem içerisinde meydana gelen trafik kazalarının sebeplerinde ilk sırada süratli araç kullanmak bulunuyor. Bunu kavşakta durmamak, dikkatsiz sürüş yapmak, yakın takip ve diğer etkenler takip ediyor.

Toplam 128 bin 250 TL’lik hasarın tespit edildiği kazaların 17’si Lefkoşa’da, 8’i Gazimağusa’da, 14’ü Girne’de ve 2’si Güzelyurt’ta meydana geldi.

4 BİN 852 SÜRÜCÜ KONTROL EDİLDİ

Polis geçen hafta ülke genelinde yapılan trafik kontrollerinde, toplam 4 bin 852 araç sürücüsünü kontrol etti. Kontrol edilen araç sürücülerinin 535’i ile ilgili ileri işleme gidildi.

Polis açıklamasına göre, aleyhinde işlem yapılan araç sürücülerin 112’si süratli, 41’i seyrüsefer ruhsatsız, 7’si sürüş ehliyetsiz, 7’si alkollük, 8’i muayenesiz, 8’i sigortasız veya kapsamı dışında, 1’i “A” yol kullanma izinsiz ve 11’i “B” özel işletme izinsiz araç kullanmaktan rapor edildi.

Sürücülerin 8’inin tehlikeli sürüş yaptığı, 13’ünün dikkatsiz sürüş yaptığı, 85’inin seyir halinde cep telefonu ile konuştuğu, 16’sının trafik levha ve işaretlerine uymadığı, 2’sinin trafik ışıklarına uymadığı, 1’inin tonajından fazla veya tehlikeli yük taşıdığı, 16’sının koruyucu miğfer başlıksız motosiklet kullandığı ve 199’unun diğer trafik suçlarını işlediği kaydedildi.