Çiğdem Aydın

Alayköy’deki mezarlık yolu üzerinde park edilmiş bir araç içinde, polis tarafından baygın vaziyette tespit edilen zanlılar Ersan Tarım ve Mehmet Meteci’nin üzerlerinde ve olay yerinde uyuşturucu madde bulundu. 

Gözaltına özaltına alınan ve haklarında soruşturma başlatılan zanlılar dün, tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada, polis tarafından aktarılan bilgilere göre,  22 Nisan saat 06.30 sıralarında, Ersan Tarım ile Mehmet Meteci, Alayköy’deki mezarlık yolu üzerinde, araç içerisinde baygın bir şekilde yatıyordu. İki zanlının saatlerce hareketsiz durmaları üzerine şüpheye kapılan görgü tanıkları, polisi arayarak ihbarda bulundu. Polis, aracın bulunduğu yere giderek zanlıları uyandırdı ve üzerlerinde arama yaptı. Yapılan aramada 3 gram ağırlığında “sentetik cannabionid” türü uyuşturucu madde ile içerisinde “sentetik cannabionid” türü uyuşturucu madde kalıntısı olan bir adet sigara izmariti bulundu.

Biri kabul etti

Uyuşturucu bulunması üzerine iki zanlı gözaltına alınarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne götürüldü. Burada sorgulanan zanlılardan Meteci gönüllü ifade vererek bir içimlik uyuşturucu kullandıklarını itiraf etti. Uyuşturucu madde verme, alma ve tasarrufu suçlarından birçok sabıkası olan zanlı Ersam Tarım ise polise ifade vermeyi reddetti.

Polisteki sorguları tamamlanan zanlılar dün tutuklama talebi ile çıkarıldıkları mahkeme tarafından 3 gün süre ile polis gözetiminde kalmalarına emir verildi. Polisin bu süre içerisinde uyuşturucu maddeleri analiz ettireceği, ifadeler alacağı belirtildi.