Sağlık Bakanlığı "Engelsiz Sağlık Projesi" kapsamında Türkiye genelinde, işitme engelli vatandaşlara işaret dilinde temel ilk yardım eğitimi verildi.

Sağlık Bakanlığı "Engelsiz Sağlık Projesi" kapsamında Türkiye genelinde, işitme engelli vatandaşlara ilk defa işaret dilinde temel ilkyardım eğitimi verildi. İşitme engelli bireylere işaret dilinde verilen temel ilk yardım eğitimleri Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonu'nda yapıldı.

"TÜRKİYE'DE İLK DEFA İŞİTME ENGELLİLERE İLK YARDIM İŞARET DİLİNDE VERİLİYOR"

Sağlık Bakanlığı İletişim Daire Başkanı Cihan Nişancı, ilk yardımın bütün vatandaşların sorumluluğu olduğunu belirterek, "Buradan yola sağlık bakanlığı olarak böyle bir uygulama başlattık. Sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde işitme engellilere temel ilk yardım eğitimi vermeye karar verdik. İlk uygulamamız da bugün Ankara ilimizde başlatmış olduk. Tüm illerde sivil toplum örgütleri ile birlikte tüm işitme engelli vatandaşlara ulaşarak bu eğitimi almalarını hedefliyoruz. Türkiye'de ilk defa işitme engellilere ilk yardım işaret dilinde veriliyor" ifadelerini kullandı.

Acil yardım hizmetinde ilk yardımın tartışılamayacağını ifade eden İlkyardım Eğitmeni Hasan Basri Kızıldağ, "İlkyardıma kimin, ne zaman ihtiyacı olacağı bilemiyoruz. İlk yardımı toplumunun her kesimine yaymaya çalışıyoruz. İşitme engelli vatandaşlarımızın da bu tip durum karşısında ne yapacaklarını bilmesi, hem kendilerini korumaları için hem de oldukları bir olay sırasında yardım çağırabilmeleri ve gerektiğinde o kişiye yardımcı olabilmeleri için şart. Acil bir durumda, acil durumun tanımlamasını yapabilmeli yardım çağırabilmeleri ve gerektiğinde o kişiye temel yaşam desteği uygulamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu tip acil bir durumda en az hasarla kişilerin kurtarılması anlamında onlarında toplum içerisinde mutlaka bir vazifesi olduğunu gerektiğinde bu müdahaleleri yapmaları gerektiğini ifade ediyoruz" diye konuştu.

İşitme engelli vatandaşlara işaret dilinde temel ilk yardım eğitimi verildi.