Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca: Yerel yönetimlerin karşılıklı işbirliği, Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nun özverili organizasyonu ile sporun birleştirici etkisine yeniden tanıklık ettik. Tüm dünyaya dostluk ve barış mesajı verildi. Bir ilki başardınız, bu önemli organizasyonda yer almak ve katkı koymaktan gurur duyduk.

Macila: “Gelecek yıl üç etap da ülkemizde olabilir. Bunun için çalışmalarımızı şimdiden yapıyoruz. Gençlerimizi güvenli bir şekilde bu sporu yapmak üzere pistlere ve parkurlara davet ediyoruz. Sürati sokaklarda, trafikte değil pistlerde güvenli bir şekilde yapsınlar istiyoruz.”


Kişmir: “Harika duygular içinde bu organizasyonu yaptık. Seyircisinden, sponsoruna, etkinlik görevlilerinden bizlere destek veren hükümet yetkililerine kadar tek vücut-tek beyin olduk. İlk defa olmasına rağmen kusursuza yakın bir iş çıkardık. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bize katkısı çok büyük oldu.”

Kuzey Kıbrıs Turkcell, ülkemizde ve dünyada geniş yankı uyandıran ‘Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ardından başarılı organizasyonu nedeniyle Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nu kutladı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nu ziyaret etti.

Ziyarette, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ile Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış; Kuzey Kıbrıs Türk Otomobil Kurumu Başkanı Hasan Macila ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Karaatmaca, iki toplumlu bu organizasyona destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, başarıların takdir edilmesinin önemine dikkat çekti, “Bu ziyareti sizleri kutlamak, bundan sonraki çalışmalarınızda da yüreklendirmek ve takdirlerimizi iletmek için yaptık” dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ‘Lefkoşa Özel Etabı’nın yalnız adada değil, Avrupa’da da ses getirdiğini belirterek, “Çok zor bir organizasyon, başarıyla gerçekleşti. Yerel yönetimlerin karşılıklı işbirliği, Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nun özverili organizasyonu ile sporun birleştirici etkisine yeniden tanıklık ettik. Tüm dünyaya dostluk ve barış mesajı verildi. Bir ilki başardınız, bu önemli organizasyonda yer almaktan gurur duyduk” şeklinde konuştu.

Macila: Tarihi bir gündü

Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu Başkanı Hasan Macila da 1963’ten sonra bir ‘ilk’ yaşandığını belirterek, “Dünyanın tek bölünmüş başşehrinde, ilk kez böylesi bir organizasyon yaşandı. Çok heyecan duyduk. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in de katkısı önemliydi” dedi.

“Silahlar değil egzozlar patladı, en önemli mesaj da buydu” diyen Macila, yarışmayı 57 bin kişinin izlediğini de anımsattı.

“Böyle bir organizasyonun parçası olmak çok gurur verici... Gelecek yıl üç etap da ülkemizde olabilir. Bunun için çalışmalarımızı şimdiden yapıyoruz” diyen Macila, “Gençlerimizi güvenli bir şekilde bu sporu yapmak üzere pistlere ve parkurlara davet ediyoruz. Sürati sokaklarda, trafikte değil pistlerde güvenli bir şekilde yapsınlar istiyoruz. Gençlerin spora adanmış yaşamları onları ayrıca kötü alışkanlıklardan da uzak tutuyor” diye sözlerini tamamladı.

Kişmir: Tek vücut olduk

Organizasyon Komitesi’nin önemli isimlerinden Tigin Kişmir ise “rekor seyirciyle örnek bir ralli oldu” diyerek, sponsorların katkısının kendilerine güç verdiğini belirtti.
Kişmir sözlerine şöyle devam etti:

“Harika duygular içinde bu organizasyonu yaptık. Seyircisinden, sponsoruna, etkinlik görevlilerinden bizlere destek veren hükümet yetkililerine kadar tek vücut-tek beyin olduk. İlk defa olmasına rağmen kusursuza yakın bir iş çıkardık. Turkcell’in bize katkısı çok büyük oldu. Gerek Platinum özel seyirci alanındaki başarılı organizasyonu ile gerekse etkinliğimize koyduğu katkıyla bizlere çok destek oldu. Özellikle iletişim anlamında yanımızda olması etkinliğe büyük katkı sağladı. Özel seyirci etaplarında bulunan halkımız yarışın görüntülerini sosyal medyada sorunsuz bir şekilde paylaşarak çok güzel bir reklam yaptı, dünyaya sesimizi duyurdu. Yarışlar esnasında elektrik kesilmesi telsiz iletişimimizin kopmasına neden oldu. O anda da Turkcell imdadımıza yetişti. Cep telefonlarıyla ve çekim gücünün de kuvvetli bir şekilde yayılması ile iletişimimizi çok güzel bir şekilde sağladık. Organizasyonu sorunsuz ve kazasız-belasız atlattık.”

Dünyaca ünlü ralli pilotlarının katıldığı yarış, 19 - 21 Eylül tarihleri arasında yapılmıştı. Avrupa Ralli Şampiyonası’nın “Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı” Güney Lefkoşa’da başlayarak, Taksim Sahası içerisinde bulunan zıplama noktasından Kuzey Lefkoşa’ya geçmiş, daha sonra yine güneyde tamamlanmıştı.

Kıbrıs Otomobil Kurumu ve Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nun işbirliği ile yer alan organizasyonun tüm sorumluluğu ve ev sahipliğini Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Rum Belediyesi’nin üstlenmişti.