Gazete 360'ta yer alan habere göre, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şahali'nin kendi inisiyatifiyle bankaya 18 kişiyi istihdam etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Bir süredir parti tabanında konuşulan ve Şahali'nin görevden alınmasını talep edilen icraatlarına ek olarak 18 kişinin daha Kooperatfi Merkez Bankası'na istihdam edileceği haberleri tabana kadar ulaşmış durumda.

Gazete360'ın güvenilik kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Şahali'nin görevden alınmasıyla ilgili Başbakan ve Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu'na baskılar arttı. Konunun bugün yapılacak MYK toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor.

Bir süredir KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim'i görevden almak isteyen Yorgancıoğlu'nun ise bu konuyu pazarlığa açabileceği yorumları yapılıyor. Başbakan'ın Akim'in görevden alınmasıyla ilgili talebini Bakanlar Kurulu'na götürmeden, konuyu Şahali karşılığında MYK'nın onayını almak için kullanabileceği söyleniyor.

CTP'de Başbakan ve Başbakan'a yakın bir grup uzun süredir, İsmet Akim'in tek başına bağımsız hareket etmesinden rahatsızlığını tekrarlayarak görevden alınmasını istiyordu. Akim'in bir süre önce kendisinin dile getirdiği görevden alma girişimleri MYK'ya takılmıştı.

Parti içindeki farklı bir grup ise Kooperatif Merkez Bankası yönetiminden rahatsız. Bankada yaşanan soygun olayının ardından daha da büyüyen rahatsızlıklar yeni istihdamlarla tavan yapmış durumda. Parti içindeki bir grup da Şahali'nin görevden alınmasını istiyor.

Kurultayda aday olmayacağını söyleyen Başbakan Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu'nun kurultay arifesinde gruplar arasında yaşanan bu krizleri nasıl çözeceği ise merak konusu.