Gürsel Karagözlü

Cengiz Topel Meslek Lisesi’nin geleceği tehlikede. Okula bu yıl yalnızca 15 öğrenci kayıt yaptırdı. Öğrenci azlığı nedeniyle yeni kayıt yaptıran öğrenciler için yanlıca iki bölümde sınıf açıldı.

Elektrik-Elektronik, Bileşim, Medya ve Motor bölümleri kapanma noktasına geliyor.

Bakanlığın okullara gönderdiği genelgeye göre her bölüme 8 öğrenci kayıt olma zorunluluğu getirildi. Buna göre Cengiz Topel Meslek Lisesi’nde yeni kayıtlar için yalnızca Çocuk Gelişimi ve Makine bölümleri açılabildi.

Bakanlığa suçlama

Bölge sakinleri, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nı Cengiz Topel Meslek Lisesi’ne yeterli öğrenci  yönlendirmemekle suçladı. Bölge sakinleri Güzelyurt’taki Meslek Lisesi’nde öğrenci sayısının bakanlığın yönlendirmesiyle 460’a yükseldiğini ve her s bölümde sınıflarda 20 ve üzerinde öğrencinin eğitim gördüğünü ancak Cengiz Topel Meslek Lisesi’nde bu sayının 6 ile 9 arasında kaldığını belirtti. Bakanlığın bu yıl uygulamaya koyduğu “her bölüm için en az 8 öğrenci sayısı” nedeniyle önümüzdeki üç yılda Cengiz Topel Meslek Lisesi tamamen kapanmakla yüz yüze kalacak.

Güzelyurt’tan aktarım yapılmalı

Bölge sakinleri Bakanlığın bu konuya duyarlılık göstermesini ve Güzelyurt’tan kalabalık olan bölümlerden Cengiz Topel Meslek Lisesi’ne aktarım yapılmasını istedi. Güzelyurt İlçesi’nin, Lefke ve Güzelyurt bucaklarından oluştuğunu anımsatan bölge sakinleri, yalnızca bucaktaki öğrencilerin Cengiz Topel Meslek Lisesi’ne yönlendirilmesi ile okulun varlığını sürdürebileceği görüşünde.

Okul aile birliği huzursuz

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi okul aile birliği Başkanı Selen Davut’da 2016-2017 öğretim yılında okula yalnızca 15 öğrenci kaydının yapıldığını ve bazı bölümlerin ve hatta 3 yıl sonra okulun tümden kapanma noktasına gelebileceğini ve bu konuya çözüm bulunmasını talep etti.

Sivil toplum örgütleri hareketlendi

Lefke Belediye Başkanı ve Sivil Toplum örgütleri bu durumu şiddetle protesto ederek, önümüzdeki günlerde toplantı yaparak, Eğitim Bakanlığının bu konuda çözüm üretmesini ve okulun öğrenci sayısını yükseltecek tedbirler almasını talep edecekelrini, sorunun çözümlenmemesi durumunda eylem dahil her türlü girişimde bulunacakları öğrenildi.