Abbas ELMAS

Mahkemede olayla ilgili bulguları mahkemeye aktaran Esentepe Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ali İsa Karlankuş, zanlı Ahmet Gül’ün 3 Aralık’ta Esentepe bölgesinde meydana gelen “Mülke tecavüz ve “Sirkat” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Karlankuş, zanlının söz konusu tarihte saat 12.30 sıralarında Esentepe Lapis Sitesi’nde ikamet eden Elife Merşah’ın evinin avlusuna girerek, evin batıya bakan balkonu içinde bulunan değeri 75 TL olan bir adet nargileyi sirkat ettiğini açıkladı.

Olaya tanık olan Elife Merşah’ın komşusunun polisi arayarak şikayette bulunduğunu ifade eden Ali İsa Karlankuş, zanlının söz konusu ikametgahın yakınlarında sirkat ettiği nargile ile birlikte tespit edilerek gözaltına alındığını kaydetti. Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, zanlının verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini aktaran Karlankuş, zanlının TC vatandaşı ve KKTC’de çalışma izinli bulunduğuna dikkat çekerek, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadıyla mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlı Ahmet Gül, “Ben inşaat şirketinde çalışıyorum. Bugün işime son verildi. 1982 yılından uyana KKTC’deyim ve 1992 yılından bu yana çalışma izinliyim. Ailem burada 4 çocuğum var. Bir anlık şeytana uydum. Nargileyi eve götürüp içecektim” şeklinde savunmasını yaptı.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının söylediklerini dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlının işlediği suçun ciddiyetine dikkat çekti. Ulutekin, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 10 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti.