Zorkun Taşer

Başkent Lefkoşa’da, Sarayönü’nde yıllarca polis karakolu olarak kullanılan tarihi bina kendi kaderine terkedilmiş durumda. Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün yeni binasına taşınmasından sonra tamamen atıl durumda kalan tarihi bina tel tel dökülüyor.

İngilizlerin adada hüküm sürdüğü dönemde inşaa edilen Lefkoşa Mahkemesi avlusunda bulunan tarihi eski polis karakolu, çürümeye yüz tuttu.

Yaklaşık 13 yıl önce Lefkoşa Polis Müdürlüğü olarak hizmet veren tarihi bina, şimdilerde sokakta yatıp kalkanların ve alkoliklerin mesken tuttuğu bir yer haline gelmiş durumda.

Bundan bir kaç yıl önce mahkemelerin kullanımına verilen 150 yıllık tarihi bina, yapımı için bütçe olmadığından dolayı çürümeye terk edildi.

Diyalog’a konuşan bir bölge sakini, Lefkoşa’nın simgelerinden olan eski polis karakolunun herhangi bir tadilat yapılmadan yıkılmaya bırakılması karşısında içinin sızladığını belirterek, “Burada Başkent Lefkoşa’nın göbeğinde bir tarih ağlıyor. Sarayönü’nün simgesi olan bu bina her geçen parça parça yok oluyor” diyerek duygularını aktardı.