Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde düzenlenen operasyonda 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 14 ev ve eklentilerinde yapılan aramada bir adet tabanca, 22 adet fişek, iki adet av tüfeği, üç adet bilgisayar, 14 adet cep telefonu ve sim kartları, 94 adet örgütsel doküman, dört adet dijital fotoğraf makinası, dört adet flash bellek, yedi adet pasaport, bir adet tablet bilgisayar, 18 adet CD ele geçirildi. Olayda "yardım ve yataklık yapmak" suçundan 11 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Hazro'da icra edilen operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. İki adet M-16 piyade tüfeği, beş adet şarjörü, beş adet el bombası, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet piyade tüfeği şarjörü, bir adet Glock marka tabanca, bir adet şarjörü, 15 adet fişeği, üç adet av tüfeği, 61 adet av tüfeği fişeği, bir adet Yeasu telsiz, iki adet el yapımı patlayıcı (EYP) devre kartı ile bir adet EYP ele geçirilen olayda "yardım ve yataklık yapmak" suçundan 8 kişi gözaltına alındı.

8 SIĞINAKTA ÇOK SAYIDA PATLAYICI VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Bitlis'in Tatvan ilçesinde devam eden operasyonda tespit edilen 8 sığınak içerisinde muhtelif cins ve miktarda bin 112 adet fişek, bir adet RPG-7 mühimmatı, altı adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 20 adet Kobra telsiz, 500 gram plastik patlayıcı, 20 adet akım artırıcı, EYP devre kartı, lehim tabancası, akımölçer, ampermetre, 20 adet fünye, bin 650 metre kablo, 50 adet büyük boy pil, hassas terazi, bir m infilaklı fitil, devre kartı şemaları, üç adet mutfak tüpü, 30 adet koli bandı ile dört adet 12 volt akü, bir adet güneş paneli, bir adet şarj cihazı, iki adet şarj aleti ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Ayrıca Hakkari Yüksekova'da yapılan arazi aramasında bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiği bildirildi.